Mreže mirovale na Koševu: Sarajevo i Željezničar podijelili bodove

Radiosarajevo.ba
Mreže mirovale na Koševu: Sarajevo i Željezničar podijelili bodove
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo - FK Željezničar
Fudbalski klub Sarajevo dočekao je danas na stadionu Asim Ferhatović Hase u petom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine gradskog rivala Fudbalski klub Željezničar. Susret je završen rezultatom 0:0.

Sarajevo je mnogo bolje otvorilo utakmicu i u prvih pola sata u potpnuosti je kontrolisalo igru na sredini terena. Odbrana Željezničara dobro je stajala i većih prilika pred golom Kjosevskog nije bilo sve do 23. minute utakmice. Potom je lopta došla do Amara Rahmanovića, a fudbaler Sarajeva iz odlične situacije pogađa stativu gola Kjosevskog.

U prvih pola sata igre obje ekipe tražile su jedanaesterac. Prvo je Hebibović oboren u šesnaestercu gostiju, a potom i Vranješ na drugoj strani, ali se Mujić nije oglasio. Sarajevo je zaprijetilo u 34. minuti susreta. Ahmetović je uposlio Kuzmanović koji centrira, ali je Rahmanović zakasnio i ostalo je 0:0 na stadionu Asim Ferhatović Hase.

U posljednjim minutama prvog poluvremena Željezničar je imao svoju najbolju priliku. U posljednji trenutak ispred Zakarića glavom je loptu izbio golman Plavih Vedran Kjosevski. Ostalo je nakon prvih 45 minuta bez golova na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Na otvaranju drugog poluvremena nije bilo velikih prilika. U 55. minut Plavi su krenuli u kontru, Bordo tim je došao do lopte, a u nastavku akcije Hebibović loše šutira glavom. Četiri minute kasnije Kjosevski je nakon kornera otiša u prazno, ali Adukor nije uspio doći do lopte.

Veliku priliku Sarajevo je imalo u 61. minuti susreta. Nakon centaršuta Hebibovića Rahmanović šutira glavom u suprotni ugao, ali nije precizan i rezultat se ne mijenja na našem najvećem stadionu. Samo minutu kasnije Vranješ je u prilici na drugoj strani, ali šutira katastrofalno.

U 68. minuti susreta prilika za Sarajevo, ali udarac Crepulje blokirao je Bogičević. Isti igrač pokušao je deset minuta kasnije, ali je šutirao preko prečke gola gostiju. U 83. minuti susreta dva puta je šutirao Mustafić, ali je odbrana Plavih na visini zadatka.

Isti igrač šutirao je u 84. minuti s 25 metara, a lopt odlazi pored lijeve stative gola gostiju. U 88. minuti susreta Zajmović je izašao sam pred Pavlovića iskosa s lijeve strane terena, ali je golman Sarajeva uspješniji. Na drugoj strani Graovac je u posljednji trenutak intervenisao ispred Kuzmanovića. Ostalo je do kraja susreta 0:0 na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije