Vječiti derbi: I Sarajevo i Želježničar žele pobjedu u borbi za Europu

Radiosarajevo.ba
Vječiti derbi: I Sarajevo i Želježničar žele pobjedu u borbi za Europu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalj sa prošlog derbija na Grbavici
Fudbalski klub Sarajevo danas u 16.30 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje najvećeg rivala, Nogometni klub Željezničar.

Odavno nije bila veća bodova razlika između dva kluba, jer Željezničar ima 15 bodova više od Sarajeva. Oba kluba žele pobjedu - Željezničar mora zadržati prvo mjesto ispred Zrinjskog, dok Sarajevo još uvijek pokušava sustići Široki Brijeg na tabeli.

Najvatreniji navijači Sarajeva bojkotuju derbi i pozivaju sve simpatizere bordo kluba da se ne pojave na Koševu.

Nema nas šta ohrabrivati loša igra Željezničara. Možda malo i pritiska ima, bliži se kraj i situacija od prošle sezone, možda se pribojavaju, ali to je njihov problem. Ali ipak se igra derbi, kvalitet igrača ne igra nikakvu ulogu. Uslovi će biti puno bolji nego prošli derbi. Mi želimo da osvojimo bodove, da dođemo do pobjede, kako i šta ne znam, ali na fer način sigurno”, rekao je Husref Musemić, trener Sarajeva, koji je dodao da bi volio da su navijači na tribinama, ali da neće da ulazi u to što ih nema.

“Sigurno da nam je žao što nema navijača i oni su oni koji čine utakmicu kvalitetnijom. Nadam se da će doći do neke promjene iako ih nismo puno obradovali”, istakao je Musemić.

“Kako se bliži kraj prvenstva, sigurno da je pritisak veći i nadam se da to neće utjecati na moju ekipu. Nadam se da ćemo ući hladne glave u ovu utakmicu jer ovakve utakmice dobijaju oni hladnije glave. U derbiju nijedna ekipa ne može biti rasterećena, sam derbi nosi pritisak i težinu i nijedna ekipa neće biti u prednosti što se toga tiče. Imam sliku u glavi ekipe, ali ćemo pred samu utakmicu saopštiti ekipu. Nažalost, imamo problema. Stevanović i Ramović su povrijeđeni, srećom ništa ozbiljnije. Igrači koji su u rosteru mogu odgovoriti zadatku”, kazao je trener Željezničara Admir Adžem.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije