Manijaci u korteu krenuli na Vječiti derbi: Sjajna atmosfera pred duel na Koševu

Radiosarajevo.ba
Manijaci u korteu krenuli na Vječiti derbi: Sjajna atmosfera pred duel na Koševu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Manijaci u korteu krenuli ka Koševu
Za nešto manje od dva sata na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase počet će 114. po redu vječiti derbi rivala iz glavnog grada BiH, u kojem FK Sarajevo dočekuje klub s Grbavice.

Kao što je to i uvijek običaj, navijači Fudbalskog kluba Željezničar u korteu su krenuli prema Koševu gdje će bodriti voljeni klub u vječitoj borbi protiv najvećeg rivala.

Ipak, ono što je zanimljiv detalj ovog vječitog derbija jeste da neće imati navijačke rivale na drugoj strani, jer su pripadnici navijačke skupine Horde zla pozvali sve navijače Sarajeva da bojkotiraju ovaj derbi. Riječ je o višednevnom bojkotu utakmica koji Horde zla provode sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, to jeste ostavke svih čelnih ljudi u klubu.

"UNFKS poziva navijače sa istoka i zapada da se pridruže bojkotu! Bojkot se nastavlja sve dok ne odstranimo sve i jednog člana uprave koji je povezan sa mutnim poslovima unutar kluba, a to će se desiti na 'ovaj ili onaj' način! Zajedničkim snagama do konačnog cilja! Uprava napolje!", poručile su Horde zla.

Odavno nije bila veća bodova razlika između dva kluba, jer Željezničar ima 15 bodova više od Sarajeva. Oba kluba žele pobjedu - Željezničar mora zadržati prvo mjesto ispred Zrinjskog, dok Sarajevo još uvijek pokušava sustići Široki Brijeg na tabeli.

Podsjećamo, derbi FK Sarajevo - FK Željezničar igra se od 16.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije