Penal serija kobna za Sarajevo: Zarija u drugom pretkolu Europske lige

Radiosarajevo.ba
Penal serija kobna za Sarajevo: Zarija u drugom pretkolu Europske lige
Fudbalski klub Sarajevo dočekao je večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase u revanš susretu prvog pretkola Europske lige moldavskog predstavnika Zariju Balti. Sarajevo je slavio rezultatom 2:1, a nakon jedanaesteraca dalje je prošla Zarija.

Bordo tim je fenomenalno otvorio utakmicu i prvu šansu je imao već u drugoj minuti. Sarić je sjajno uposlio Kuzmanovića, koji je prošao po lijevoj strani i uputio loptu u 'srce' kaznenog prostora gostiju, no tamo nije bilo njegovih saigrača. Dvije minute kasnije Bekić odlično šutira s 30 metara, ali golman Zarije brani.

U sedmoj minuti Crnkić prolazi po lijevoj strani, no bio je previše sebičan te je pokušao završiti sam. Šutirao je s vrha kaznenog prostora, no nije uspio zatresti mrežu gostiju.

Ofanziva Sarajeva isplatila se u 13. minuti. Hebibović se odlično snašao nakon gužve u kaznenom prostoru i pogodio za 1:0. Početni tempo je opao nakon gola, a gosti su se uspjeli osloboditi pritiska te su preko nekoliko slobodnih udaraca pokušali zaprijetiti Pavloviću, ali bezuspješno.

U 34. minuti Sarić je oboren u kaznenom prostoru Zarije, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator jedanaesterca bio je mladi Advan Kadušić.

Bordo tim je do kraja prvog dijela imao još dvije prilike preko Bekića i Rahmanovića, no promjene rezultata nije bilo, pa se na pauzu otišlo rezultatom 2:0.

U 49. minuti susreta Sarajevo je postiglo treći pogodak. Mrežu Zarije zatresao je Sarić, ali je sudija iz Latvije poništio pogodak. U 58. minuti Sarajevo je izvršilo prvu izmjenu. Igru je napustio Advan Kadušić, a zamijenio ga je Dušan Hodžić.

Gosti su u 60. minuti smanjili rezultat. Nakon gužve u šesnaestercu Bordo tima najbolje se snašao strijelac prvog gola za Zariju u prvom susretu Zaginailov. U 78. minuti susreta gužva u šesnaestercu gostiju. Činilo se da je lopta prešla gol liniju, ali je sudija iz Latvije dosudio nedozvoljenu pozciju pa je ostalo 2:1 za Sarajevo.

Dvije minute kasnije gužva u šesnaestercu Sarajeva, ali su fudbaleri Bordo tima otklonili opasnost i izbacili loptu u korner. U 82. minuti nova gužva u šesnaestercu Zarije, ali ni ovaj put mreža Moldavaca se nije zatresla.

U 85. minuti susreta novi jedanaesterac za Sarajevo. Loptu je na bijelu tačku namjestio Nermin Crnkić, ali je golman Zarije ovaj put uspješniji. Nakon kornera Sarajevo je moglo do novog gola. Najviši u šesnaestercu Zarije bio je Novaković, ali je prečka zaustavila njegov udarac.

Zaria je u posljednjoj minuti nadoknade vremena ostala sa deset igrača. Crveni karton dobio je Novicov. Ostalo je nakon 90 minuta igre 2:1 za Sarajevo, pa su pobjednika odlučivali produžeci. 

U devetoj minuti produžetka prilika za Sarajevo. Slobodan udarac je izveo Sarić, Novaković je šutirao, ali je ostalo bez promjene. Gosti prijete već u narednom napadu, ali je siguran Pavlović. U prvoj minuti drugog produžetka u prilici je Radovac, ali je golman Zarije siguran.

Sarajevo je u 113. minuti opet u velikoj prilici. Prvo je golman Zarije odlično odbranio, a u nastavku akcije odbrana gostiju blokira pokušaj fudbalera Sarajeva. Dvije minute kasnije šutirao je Radovac, ali samo pored lijeve stative gola gostiju.

Rezultat se nije mijenjao ni nakon dodatnih 30 minuta igre, pa su pobjednika odlučivali jedanaesterci. Uspješniji su bili fudbaleri Zarije i izborili plasman u drugo pretkolo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije