Crnogorske Vijesti: Manijaci probili propisane decibele u Podgorici

Radiosarajevo.ba
Crnogorske Vijesti: Manijaci probili propisane decibele u Podgorici
/ FOTO: Vijesti.me/Čitatelj
Fudbalski klub Željezničar večeras će na stadionu Pod Goricom u prijestolnici Crne Gore igrati revanš susret prvog pretkola Europske lige protiv Zete.

Željezničar je u prvom susretu odigranom prije sedam dana na stadionu Grbavica slavio protiv crnogorske ekipe rezultatom 1:0.

Navijači sarajevskog Željezničara, njih više od 10.000, napravili su fantastičnu atmosferu na renoviranoj Grbavici i "pogurali" su svog Želja do pobjede nad Zetom od 1:0 u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu Europe.

Trener Zete Dušan Vlaisavljević poželio je da svih 10.000 navijača dođe i na revanš pod Goricom, zbog sjajnog i korektnog navijanja u prvom duelu.

A Podgoričani su imali danas u podne priliku da osjete djelić atmosfere s Grbavice, iako je tek 30-ak najvatrenijih Željinih navijača prošetalo gradskim centrom uz pjesme posvećene voljenom klubu.

Ni čuveni podgorički podnevni "žaropek", nije spriječio Željine Manijake u nevjerovatno sinhroniziranoj pjesmi uz decibele koji bi zasigurno premašili dozvoljenu skalu na specijaliziranim aparatima.

Iako poznati po fer navijanju, Željini navijači su u pohodu kroz centar Podgorice sve vrijeme bili okruženi kordonom crnogorske policije, pišu podgoričke Vijesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije