Sarajevo u Ligi prvaka već zaradilo 1,2 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Sarajevo u Ligi prvaka već zaradilo 1,2 miliona eura
Foto: Facebook / Slavlje igrača Sarajeva u Velsu

Nogometaši Sarajeva, šampiona Bosne i Hercegovine, večeras su na krilima Benjamina Tatara slavili na gostovanju u Cardiffu protiv Connah's Quay Nomadsa sa 2:0 i tako izborili plasman u drugo pretkolo Lige prvaka gdje ih očekuje Dynamo iz Bjelorusije.

Bordo tim je ispisao historiju postavši prvi bh. tim koji je na tlu Velike Britanije ostvario pobjedu jednog kluba iz BiH u europskom takmičenju.

Ono što je u ovom trenutku daleko važnije od pobjede u Velsu je finansijska inijekcija, jer je tim s Koševa prolazom u drugo pretkolo Lige prvaka već osiguralo 1,2 miliona eura, odnosno 2,4 miliona KM.

Sarajevo je već imalo zagarantiranih 800.000 eura do ovog kola. Pobjedom Na Otoku puleni Vinka Marinovića izborili su dodatnih 400.000 eura.

Prolaskom u drugo pretkolo Lige prvaka dobili su 380.000 eura, plus dodatnih 20.000 eura od Europske lige koliko je razlika u učešću između drugog i trećeg pretkola (drugo pretkolo je već bilo zagarantirano).

Poznato je i kada će se meč u Bjelorusiji igrati. Prema najavama već naredne srijede, 26. augusta, sa početkom, najvjerovatnije, u 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije