Sarajevo traži osvetu protiv Radnika za ostanak na čelu tabele

Radiosarajevo.ba
Sarajevo traži osvetu protiv Radnika za ostanak na čelu tabele
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sa utakmice između Sarajeva i Širokog Brijega na Koševu
Odigrano je prvih 11 kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, što znači da je prva trećina sezone iza nas. Na vrhu tabele je Fudbalski klub Sarajevo sa 24 boda, a prate ga gradski rival Željezničar i aktuelni prvak Zrinjski sa po 22 osvojena boda.

Priliku da zadrži mjesto na vrhu tabele imat će Bordo tim. Na Koševo dolazi jedini tim iz Premijer lige koji je uspio ove sezone slaviti protiv izabranika Husrefa Musemića. To će biti posljednja utakmica 12. kola koja će biti odigrana danas. Prije Sarajeva i Radnika iz Bijeljine odigrat će se još četiri duela, a samo jedna utakmica na rasporedu je sutra.

Bordo tim u posljednjih pet kola ima četiri pobjede i jedan remi i u duel s Radnikom koji za pobjedu ne zna već tri kola (dva poraza i remi) ulazi kao favorit. Bordo tim će imati i dodatni motiv da se osveti Sembercima za jedini poraz u sezoni, a atmosfera u svlačionici je odlična nakon pobjede nad Širokim Brijegom. 

"Nekako ovo brzo ide. Ritam je žestok, a sutra igramo kući i favoriti smo. Igramo protiv ekipe koja zna i hoće da igra, a u posljednje četiri utakmice dva puta su nas pobijedili. Neće biti nimalo lako, a što se tiče igračkog kadra svi su u konkurenciji, osim možda jednog igrača", rekao je uoči utakmice Husref Musemić.

Zrinjski ima isti omjer kao i Bordo tim u posljednjih pet kola, a u ovom kolu čeka ih težak protivnik. Na stadion Pod Bijelim brijegom dolazi tuzlanska Sloboda koja je u prošlom kolu remizirala sa Željezničarom na Grbavici.

"Kao i u svakom drugom meču i u ovom protiv Zrinjskog idemo na sva tri boda. Ja se veoma malo bavim protivnikom, ali imam sasvim dovoljno informacija o Mostarcima. Meni je bitno da moj tim dobro radi i da zamisli prenosi na teren. U tom slučaju smo ekipa od koje svi trebaju da se se paze", rekao je Zlatan Nalić, uoči duela sa Zrinjskim.

Žestoka kazna za prvaka BiH: UEFA nije imala milosti prema Zrinjskom

Široki Brijeg je u seriji izuzetno loših rezultata. Imaju samo jednu pobjedu u posljednjih pet kola, a i do nje su došli teškom mukom protiv fenjeraša Zvijezde 09 na stadionu Pecara. U 12. kolu gostovat će u Tuzli kod istoimenog domaćina.

Dvije ekipe koje za pobjedu ne znaju u posljednjih pet kola, zenički Čelik i Krupa odmjerit će snage na stadionu Bilino polje. Ekipa iz Zenice upisala je četiri remija i poraz, dok je Krupa poražena tri puta, uz dva remija. Fenjeraš Zvijezda 09 u Ugljeviku će dočekati Mladost iz Doboja kod Kaknja.

"Poraz od Krupe u Kupu BiH doći će nam i kao opomena, jer mi smo ekipa koja je na svom terenu dobila i Zrinjski i Želju", rekao je uoči utakmice fudbaler Čelika - Dino Bevab.

Posljednji duel 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će Željezničar i GOŠK iz Gabele u nedjelju na stadionu Grbavica. Plavi se žele vratiti na pobjednički kurs nakon ispadanja iz Kupa Bosne i Hercegovine i neplaniranog gubitka dva boda na Grbavici protiv tuzlanske Slobode. GOŠK s druge strane u duel ulazi s novim trenerom, Mato Neretljak naslijedio je na mjestu šefa stručnog štaba Feđu Dudića. 

"U ovom trenutku moram reći da mi je prvi cilj da se što prije psihički vratimo u normalno stanje. Nadam se i poprilično dobro mi je izgledalo na treningu. Tek onda možemo jednostavno analizirati ozbiljno ekipu GOŠK-a koja je znamo namučila i Sarajevo i Slobodu i to imamo u vidu", rekao je uoči utakmice trener Željezničara Milomir Odović. 

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Subota: 

16:00 Čelik Zenica - Krupa na Vrbasu
16:00 Tuzla City - Široki Brijeg
16:00 Zrinjski Mostar - Sloboda Tuzla
16:00 Zvijezda 09 - Mladost DK
20:00 Sarajevo - Radnik Bijeljina

Nedjelja:

19:00 Željezničar - GOŠK Gabela

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije