Odović: Prvi cilj - ekipu vratiti u normalno stanje

Radiosarajevo.ba
Odović: Prvi cilj - ekipu vratiti u normalno stanje
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / S današnje konferencije za medije na Grbavici

Željezničar će u okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu GOŠK-a. Tim povodom na stadionu Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Milomir Odović i prvotimac Asim Zec.

"U ovom trenutku moram reći da mi je prvi cilj da se što prije psihički vratimo u normalno stanje. Nadam se i poprilično dobro mi je izgledalo na treningu. Tek onda možemo jednostavno analizirati ozbiljno ekipu GOŠK-a koja je znamo namučila i Sarajevo i Slobodu i to imamo u vidu. Vidjet ćemo ko im igra, a ko ne, ali u svakom slučaju nakon ovakve utakmice protiv Slobode, najvažnije nam je da se vratimo u normalno stanje. S igračima smo razgovarali i svjesni su svega šta se događa i šta se događalo na utakmici. Nadam se da ćemo poslije tih preduzetih mjera i ova dva treninga biti potpuno spremni za jednu dobru utakmicu", rekao je Milomir Odović.
 
Trener Željezničara potom odgovorio na pitanje u vezi Sinana Ramovića.

"Razgovaram sa Ramovićem i on je zaista kvalitetan igrač i nećemo ništa rizikovati, poštovat ćemo ono što kaže struka, a vjerujem da će na prvoj pauzi se priključiti timu toj takmičarskoj ekipi. Treba ga isprobati, on to sigurno može, vidjeti mu najbolju ulogu, kako funkcioniše sa ovim igračima i da svoj neosporan kvalitet podredi timu", dodao je Zec.

Asim Zec je istakao da samo maksimalnim zalaganjem Plavi mogu doći do novih bodova.

"Kao što je šef rekao cilj je pobjeda i da izađemo iz mini krize, a to možemo samo maksimalnim zalaganjem, da budemo svi kao jedan, da pobijedimo i idemo dalje iz utakmice u utakmicu", kazao je Asim Zec.

Utakmica se igra u nedjelju u 19 sati, a prodaja ulaznica počinje sutra od 10 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije