Bordo tim ruši sve pred sobom: Šesta uzastopna pobjeda Sarajeva, pao i Široki Brijeg

0
Radiosarajevo.ba
Bordo tim ruši sve pred sobom: Šesta uzastopna pobjeda Sarajeva, pao i Široki Brijeg
Foto: Anadolija / Sarajevo protiv Širokog / Arhiva

Malo je nedostajalo da derbi 11. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Širokog Brijega ne bude odigran. Nekoliko sati uoči početka utakmice iz kluba s Pecare su zatražili odgodu jer su imali veliki broj igrača zaraženih koronavirusom.

No, bh. kuća fudbala odbila je ovaj zahtjev jer je ispunjen minimum o 13 spremnih igrača. Zato su Širokobriježani istrčali na teren stadiona na Koševu iako su na klupi imali samo rezervnog golmana i jednog igrača.

Iako desetkovani, puleni Tonija Karačića dobro su parirali lideru Premijer lige BiH. U prvih pola sata Sarajevo je stvorilo samo jednu dobru šansu, kada je Velkoski sebi stvorio priliku, ali je njegov udarac odbranio golman Zlomislić.

Ipak, Sarajevo je na odmor otišlo s minimalnom prednošću. Nakon kornera Velkoskog najviši u skoku bio je Haris Handžić i pogodio malu mrežu.

U nastavku su gosti zaigrali otvorenije pa je bilo više prostora za napadače "Bordo tima" da postignu drugi gol i riješe sve dileme. Zaista, smjenjivale su se šanse Handžića, Velkoskog, Ahmetovića, ali je rezultat ostao nepromijenjen do 80. minuta.

Tada je Amar Rahmanović izašao sam pred Zlomislića i pogodio za konačnih 2:0. Tako su puleni Vinka Marinovića zabilježili šestu uzastopnu prvenstvenu pobjedu kojom su učvrstili lidersku poziciju na tabeli.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije