"Rođeni" slavili u duelu starih rivala: Sloboda bez šansi u Vrapčićima

1
Radiosarajevo.ba
"Rođeni" slavili u duelu starih rivala: Sloboda bez šansi u Vrapčićima

U jednoj od najzanimljivijih utakmica 11. kola Premijer lige BiH, Velež je u Mostaru savladao Slobodu 3:0. Duel starih rivala na stadionu u Vrapčićima protekao u boljoj igri "Rođenih" čija pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Velež je poveo u 11. minuti golom Fejsala Mulića koji je neodbranjivim udarcem sa 20 metara savladao Golubovića. Prethodno su Tuzlaci reklamirali prekršaj nad Amarom Beganovićem, ali sudija Jelić se nije oglasio.

Drugi gol u 58. minutu postigao je Nemanja Anđušić u svom debitantskom nastupu za Velež, da bi konačan rezultat sedam minuta prije kraja postavio još jedan bivši igrač Sarajeva - Samir Radovac.

U prvoj utakmici odigranoj u petak Zrinjski je u gostima deklasirao Tuzla City 4:0, dok je Radnik na svom terenu pomalo neočekivano bio bolji od Borca 1:0 golom Milana Vušurovića u 64. minutu. Nakon utakmice na Tušnju šef stručnog štaba Tuzla Cityja Zlatan Nalić podnio je ostavku.

Rezultati: Velež – Sloboda 3:0, Tuzla City – Zrinjski 0:4, Radnik – Borac 1:0. U subotu igraju: Krupa - Mladost, Olimpik - Željezničar, Sarajevo - Široki Brijeg. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije