Široki Brijeg slavio na Koševu u prvom susretu finala Kupa BiH

Radiosarajevo.ba
Široki Brijeg slavio na Koševu u prvom susretu finala Kupa BiH
Fudbalski klub Sarajevo danas je na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvom susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine ugostio Nogometni klub Široki Brijeg. Slavili su gosti rezultatom 1:0.

Već u prvoj minuti slobodan udarac je izveo Haris Duljević, ali je slabo ubacio, pa je odbrana gostiju očistila opasnost. Osam minuta poslije Pavlović interveniše ispred Čabraje da bi minutu poslije Hodžićev pokušaj pogodio živi zid.

U 20. minuti Bilobrk interveniše ispred Hebibovića da bi u 29. minuti Mihojević glavom šutirao pravo u Bilobrka. Novu šansu smo vidjeli u 31. minuti, ali je Zlomislićev pokušaj odbranio Pavlović.

Široki Brijeg je u 45. minuti imao veliku šansu. Kovačević je pogriješio, lopta je došla do Lončar kome udarac brani Pavlović, a potom se lopta odbija do Krstanovića koji šutira, ali Bekić sa gol linije izbija loptu u korner.

Upravo iz tog kornera Široki je poveo. Poslije centaršuta Zlomislića najviši u skoku je bio Barišić koji je zatresao mrežu golmana Sarajeva i doveo goste u prednost.

Prvu šansu u nastavku imalo je Sarajevo. U 47. minuti Hebibović je ubacio, Kovačević sjajno glavom šutira, ali Bilobrk njegovu udarac odbija u korner poslije kojeg ponovo šutira stoper domaćeg sastava, ali ostaje 0:1.

Široki uzvraća u 49. minuti, ali Čabrajin pokušaj brani Pavlović. Na sljedeću šansu se čekalo do 68. minute kada je Crnkić poslije jednog solo prodora šutirao pravo u Bilobrka. Dvije minute kasnije Čabraja je izašao sam na Pavlovića, ali je šutirao preko gola.

U 79. minuti susreta iskosa s lijeve strane šutirao je Crnkić, ali njegov udarac je bez problema zaustavio Bilobrk. U 81. minuti centrirao je Sarić, ali je na njegov centaršut zakasnio Crnkić.  Napadač Sarajeva je u prilici i u 89. minuti susreta, ali je opet siguran Bilobrk. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Široki Brijeg. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije