Široki razbio Plave na Grbavici i zakazao duel sa Sarajevom

Radiosarajevo.ba
Široki razbio Plave na Grbavici i zakazao duel sa Sarajevom
Fudbalski klub Željezničar dočekao je na stadionu Grbavica u revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine Nogometni klub Široki Brijeg. Slavili su gosti rezultatom 3:0 i s ukupnih 4:0 prošli u finale Kupa BiH.

Široki Brijeg je iz prve prilike na utakmici došao do vodstva. Josip Ćorluka se odlično snašao i centrirao s desne strane, a mrežu Plavih fantastičnim udarcem zatresao je Dejan Čabraja. Plavi su zaprijetili u desetoj minuti susreta. Dosuđen je slobodni udarac, a Zajko Zeba šutira preko prečke gola Luke Bilobrka.

U 12. minuti gosti su došli do dva gola prednosti. Nakon kornera lopta je došla do Borisa Pandže koji prizemnim udarcem matira Vedrana Kjosevskog. Plavi su odličnu priliku da smanje rezultat imali dvije minute kasnije. Glavom je nakon centaršut šutirao Ivan Lendrić, ali je lopta završila pored desne stative gola gostiju.

Isti igrač je u prilici u 21. minuti susreta, ali je nakon asistencije Stevanovića šutirao pored lijeve stative gola Bilobrka. Domaći su u 27. minuti tražili jedanaesterac, ali je Zoran Grbić pokazao da je prekršaj napravljen van kaznenog prostora. Već u narednom napadu gosti su mogli do trećeg gola. Čabraja je odlično centrirao za Menala koji promašuje gotovo nemoguće.

U 41. minuti susreta nova prilika za Željezničar. Jovan Blagojević je šutirao sa 20-ak metara i prebacio gol Bilobrka. Plavi su u 44. minuti susreta imali veliku priliku da smanje rezultat. Nakon duela Krstanovića i Kerle u šesnaestercu srušen je defanzivac Željezničara, a Grbić je pokazao na bijelu tačku. Udarac Zebe odbranio je Bilobrk.

Gosti su u 50. minuti tražili jedanaesterac, ali se Grbić nije oglasio. Široki Brijeg je novu priliku imao u 52. minuti susreta. Šutirao je Luka Menalo, ali je Kjosevski uspješno intervenisao. U 54. minuti susreta Lendrić je komplikovao u šesnaestercu pa je propala dobra prilika za Željezničar.

Gosti su sve dileme, ako ih je uopće bilo riješili u 56. minuti susreta. Odlično je iskosa sa lijeve strane šutirao Čabraja i prevario Kjosevskog. Fudbaler Širokog Brijega je nakon gola dobio aplauze navijača Željezničara na stadionu Grbavica.

U 69. minuti pokušao je Žerić, ali je udarac mladog fudbalera ekipe s Grbavice zaustavio Bilobrk. Novi jedanaesterac za Željezničar dosuđen je u 74. minuti susreta, ali je ovaj put Luka Bilobrk zaustavio udarac Samira Bekrića. U 77. minuti susreta nova prilika za Lendrića, a Bilobrk i ovaj put izlazi kao pobjednik iz duela.

Široki je zaprijetio i u 86. minuti susreta, preko Ivana Barabana, ali je Kjosevski intervenisao i izbacio loptu u korner. Rezultat na Grbavici nije se mijenjao do kraja susreta. 

Široki Brijeg će u finalu igrati protiv Fudbalskog kluba Sarajevo. Prvi susret na rasporedu je desetog maja, a revanš je sedam dana kasnije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije