Petrović: Moramo ući s puno rizika u utakmicu jer imamo nezgodan rezultat

Radiosarajevo.ba
Petrović: Moramo ući s puno rizika u utakmicu jer imamo nezgodan rezultat
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Nogometnim klubom Široki Brijeg. Ekipa s Pecare je u prvom susretu slavila rezultatom 1:0.

Danas je u prostorijama kluba iz Zvorničke 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obradili šef stručnog štaba Slavko Petrović i golman Vedran Kjosevski. 

"Pošto smo osigurali Evropu pet kola prije kraja želim da se zahvalim svim igračima i svojim saradnicima. Hvala svim mojim saradnicima u sportskom segmentu i Upravi. Moći ćemo uživati u evropskim utakmicama na našem stadionu, a nadam se da ćemo proći više kola u Evropi."

"Protiv Širokog nas očekuje jedna teška utakmica. Moramo s puno rizika ući u utakmicu jer imamo nezgodan rezultat. Ali da smo igrali 0:0 isto bismo morali igrati. Nadam se da će moji igrači poslije ovoliko truda dati sve. Kažem dati sve, jer bilo je utakmica u kojima smo bili fudbalski dobri, bilo je onih u kojima smo bili loši, ali niko ne može reći ekipi da nije došla na teren da uz borbu i trku da sve, a to je preduslov za uspjeh."

"Očekuje nas ekipa Širokog koja je odmarala ekipu u zadnjoj utakmici, to može biti prednost, a i ne mora. Nekoliko naših igrača ne mogu nastupati za nas jer su igrali u Kupu za bivše ekipe. Mi ćemo u 18 igrača koje ćemo sutra izvesti sve što imamo na raspolaganju. Nadam se da ćemo iskoristiti šansu i ući u finale, što bi nam bila dodatna motivacija."

"Možemo očekivati Musu, ali nije jedina opcija. Sačekat ćemo današnji trening, a opcija će pasti tek sutra. Večeras imamo sastanak i par pojedinačnih razgovora, tako da ćemo tek sutra znati ko će igrati od početka. Važno je i ko će biti svjež, a možda i presudno za neke pozicije."

Nakon Petrovića prisutnim predstavnicima medija obratio se i Vedran Kjosevski.

"Sigurno da je uvijek cilj finale, međutim Široki Brijeg je dobra ekipa koja je sticajem okolnosti ušla u Ligu za opstanak. Pokazali su prvu utakmicu da su dobra ekipa. Nadam se plasmanu u finale."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije