Sarajevo na krilima Rahmanovića razbilo Zvijezdu 09 za nova tri boda

Radiosarajevo.ba
Sarajevo na krilima Rahmanovića razbilo Zvijezdu 09 za nova tri boda
U okviru 7. kola Premijer lige BiH u Ugljeviku su se sastali Zvijezda 09 i Sarajevo, a gosti su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Prvu priliku na susretu imao je gostujući tim. Tatar se dobro izvukao u kaznenom prostoru i šutirao, ali njegov udarac blokirala je odbrana Zvijezde.

Domaći su golu Sarajeva prijetili u 17. minuti kada je Huseinbašić šutirao iskosa, a njegov udarac otišao preko gola Kovačevića. Nakon prilike Huseinbašića, Sarajevo je u potpunosti preuzelo inicijativu na terenu.

Prvo je u 21. minuti šutirao Adukor, a njegov udarac blokirala je odbrana, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Sarajevo imalo novu priliku preko Tatara, ali njegov udarac otišao je preko gola.

U 23. minuti Sarajevo je prijetilo preko Rahmanovića, a njegov udarac otišao je pored gola. Bordo tim u vodstvo je stigao u 28. minuti susreta kada su Rahmanović i Tatar sjajno kombinovali, a onda je Tatar šutirao izvan kaznenog udarca i na sjajan način pogodio mrežu Dejanovića za vodstvo gostiju.

Svoju prednost gosti su udvostručili deset minuta kasnije. Šabanović je odlično centrirao, a Ahmetović sa 11 metara glavom pogađa mrežu Dejanovića za erupciju oduševljanja gostujućih navijača.

Odličnu igru u prvom dijelu Sarajevo je krunisalo još jednim pogotkom do kraja prvih 45 minuta. Rahmanović je dugom loptom proigrao Tatara, koji vraća povratni pas do istog fudbalera koji sjajno pogađa mrežu Dejanovića i povisio na 3:0.

Drugi dio Sarajevo otvara sjajno, a već u 55. minuti susreta postigli su još jedan pogodak. Adukor je na centru igrališta predsjekao loptu i odigrao dupli pas sa Ahmetovićem, a onda vratio loptu do Rahmanovića koji je šutirao izvan kaznenog prostora i pogodio mrežu Dejanovića za vodstvo od 4:0.

Prvi udarac ka golu Sarajeva Zvijezda je uputila u 62. minuti susreta kada je Tripković šutirao, a Kovačević bez problema zaustavio njegov udarac. Izabranici Husrefa Musemića do kraja susreta imali su još nekoliko prilika da povećaju svoje vodstvo, ali se rezultat nije mijenjao, pa je Bordo tim slavio rezultatom 4:0, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije