Počela nova sezona Bundeslige: Bayernu pobjeda, Bičakčiću asistencija

Radiosarajevo.ba
Počela nova sezona Bundeslige: Bayernu pobjeda, Bičakčiću asistencija

Prema tradiciji šampion Njemačke je otvorio novu nogometnu sezonu Bundesligi, a ta čast, kao i posljednjihšest godina kada su bili prvaci, pripala je Bayernu.

U prvom kolu nove sezone protivnik im je bio Hoffenheim i u zanimljivoj utakmici konačan rezultat bio je 3:1.

Prvi u vodstvo došao je Bayern. Igrala se 23. minuta kada je Muller pogodio mrežu gostiju. Asistenciju je upisao Kimmich.  

Iz prvih 45 minuta izdvajamo još šanse Comana i Alabe na jednoj, odnosno Joelintona na drugoj strani, ali se rezultat nije mijenjao. 

Gosti su otvorenije krenuli u drugom poluvremenu. To se isplatilo u 57. minuti kada je Szalai izjednačio na 1:1, a asistenciju je upisao naš reprezentativac Ermin Bičakčić. Zmaj je, dodajmo, pružio sjajno izdanje i odigrao je svih 90 minuta. 

Kada se očekivalo iznenađenje i da će Hoffenheim osvojiti veliki bod, domaći su poveli sa 2:1. Sudija Bastian Dankert je start Havarda Nordtveita okarakterizirao kao penal. Siguran je bio Robert Lewandowski.  Na semaforu je pisala 82. minuta. 

U 90. minuti na 3:1 povećao je Robben, na asistenciju Mullera. To je ujedno bio i konačan rezultat.

Pogledajte golove: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije