Sarri: Hazard ostaje u Chelseaju ove sezone

Anadolija
Sarri: Hazard ostaje u Chelseaju ove sezone
Maurizio Sarri, menadžer Chelseaja, danas je za britanske medije potvrdio da će Eden Hazard ostati u klubu ove sezone, a da će o eventualnom odlasku engleskog reprezentativca Rubena Loftus-Cheeka moći da razgovara tek u decembru.

Hazarda su mnogi mediji povezivali sa prelaskom u Real Madrid. Prelazni rok u Španiji traje do 31. augusta, tako da je i dalje sve moguće, ali Sarri tvrdi da Belgijanac ostaje na Stamford Bridgeu.

“Ne mogu prodati igrača bez mogućnosti kupovine drugog koji je na istom nivou. Dakle, mislim da Hazard ostaje s nama cijele ove sezone. Mislim da je on trenutno spremam za 50 ili 60 minuta. Nisam siguran da li može izdržati svih 90 minuta, ali može početi utakmicu“, istakao je Sarri.

Naime, Hazard u prva dva kola Premier lige nije bio u početnom sastavu Chelseaja, kao ni Loftus-Cheek, što je pojačalo špekulacije o njihovom odlasku. Posebno kada je riječ o Loftus-Cheeku, koji je zahvaljujući sjajnim igrama na posudbi u Crystal Palaceu prošle sezone stigao do statusa reprezentativca Engleske.

Odlični 22-godišnjak čak nije bio ni među 18 igrača za susret prošlog vikenda protiv Arsenala.

“Tu se radilo o odluci vezanoj za pozicije. Odlučio sam da na klupu stavim dva krila i jednog veznog igrača. Razgovarao sam sa Loftus-Cheekom dva puta ove sedmice, nakon što sam prethodno pričao sa ljudima iz kluba, i mislim da će ostati s nama. Možemo ponovo razgovarati o njegovoj situaciji u decembru“, zaključio je italijanski trener.

Hazard je profesionalnu karijeru počeo u Lilleu iz kojeg je 2012. godine prešao u Chelsea. Za “plavce“ je odigrao 302 takmičarske utakmice i postigao 89 golova. U dresu Belgije, s kojom je ovog ljeta osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, nastupio je 92 puta uz 25 pogodaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije