Sarajevo i Zrinjski traže čudo protiv Bjelorusa i Šveđana

Radiosarajevo.ba
Sarajevo i Zrinjski traže čudo protiv Bjelorusa i Šveđana
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - BATE Borisov

Revanš susreti trećeg pretkola Europske lige igrat će se širom Europe, a svoje duele odigrat će i fudbaler Sarajeva, odnosno Zrinjskog.

Naši klubovi imaju tešku, skoro nemoguću misiju da se domognu mjesto u Play Offu Europske lige, nakon što su u prvim susretima upisali loše rezultate. Sarajevo nije razočaralo igrom, ali je na domaćem terenu poraženo od bjeloruskog BATE Borisova rezultatom 2:1. S obzirom na to da je riječ o klubu koji je redovni učesnik grupnih faza europskih takmičenja, jasno je da su Bjelorusi veliki favoriti za prolaz dalje.

"Nismo se predali, takva je atmosfera i u ekipi s obzirom na rezultat koji imamo. Ono što mi je zanimljivo jeste da igrači koji su roviti imaju veliku želju da igraju i to je jedan dobar znak. Želimo ponoviti igru iz Zenice iako nismo imali koncentracije i sreće u pojedinim trenucima, ali sam ja ubijeđen da možemo zabiti gol gore i što kažu živjeti za taj trenutak da povedemo i vidimo kako će se BATE ponašati u takvim uslovima, učinit ćemo sve da to uradimo", rekao je Husref Musemić uoči revanš susreta.

Upitan je nastup najboljeg fudbalera Bordo tima - Mersudina Ahmetovića.

"Ahmetović putuje sa nama, ali ćemo vidjeti hoće li početi. Čisto sumnjam da hoće, tu je s nama, a ostalo je sve kao u Zenici. Moramo ih pokušati učiniti nervoznim i čekati momenat kada možemo napraviti adekvatan pritisak i da ih učinimo nervoznim, da napravimo šansu ili damo gol. Nećemo ih pustiti da prelagano igraju jer imaju pozitivan rezultat i moramo u svakom trenutku pokušati izvršiti pritisak gdje možemo napraviti šansu", istaknuo je Musemić i dodao kako na raspolaganju neće imati ni Amara Rahmanovića.

Zrinjski je u prvom susretu u Švedskoj poražen od Malmoa rezultatom 3:0 i večeras će na Pecari imati težak zadatak, praktično nemoguću misiju.

"Rezultat prve utakmice je otežavajuća okolnost za nas, a ta utakmica za Malmo bila je njihova daleko najbolja utakmica u zadnjem razdoblju i sve su dali u nju, a u prilog im je također išla i odgoda prvenstvene utakmice prije okršaja s nama. Svi znamo što nogomet može donijeti i koliko je mala granica između odlaska gore i padanja na dno i našu nadu nam ne može nitko oduzeti. Argument za tu nadu koju imamo je naša priprema za ovu utakmicu. Nismo igrali prvenstvenu utakmicu i relativno smo se odmorili, imali mirnu pripremu, napravili neke ideje i možemo reći da smo spremni", rekao je uoči utakmice trener Zrinjskog - Hari Vukas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije