Klopp o heroju Liverpoola: Izgledao je kao Rocky protiv Apollo Creeda

Radiosarajevo.ba
Klopp o heroju Liverpoola: Izgledao je kao Rocky protiv Apollo Creeda
Foto: AA / Liverepool-Chelsea

Liverpool je osvojio UEFA Superkup nakon lutrije penala, a junak je bio novopridošli golman Adrian.

Adrian je u posljednjoj petoj seriji odbranio udarac Chelseajevom mladom napadaču Abrahamu i donio Liverpoolu četvrti Superkup Evrope.

“Dobrodošao u Liverpool. Bila je ovo luda sedmica. Stvarno sam sretan zbog ekipe. Sretan sam jer igram u Liverpoolu, sretan sam zbog navijača. Dugo je trajala utakmica, ali je sjajno završila za nas”, rekao je Adrian.

Trener Redsa Jürgen Klopp je istaknuo:

“Bila je teška utakmica za obje ekipe. Sve se svodi na pobjede i mi smo na kraju uspjeli. Niko na stadionu nije želio produžetke, to je ubica. Nisam siguran oko penala, ali koga briga. Mogli bi pričati o nogometu, ali je prekasno. Borili smo se i uspjeli”, rekao je Klopp pa se osvrnuo na Adriana.

“Kakva priča, kao Rocky protiv Apollo Creeda. Sačuvao je živce. Već je glasan u svlačionici. Ne znam je li osvojio puno u životu, tako da je ovo dobro za njega. Imao je neke nevjerovatne odbrane, tako da sam sretan zbog njega”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije