Sarajevo golom Cmiljanića u sudijskoj nadokandi pobijedilo Slobodu

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo golom Cmiljanića u sudijskoj nadokandi pobijedilo Slobodu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Utakmica Sarajevo - Sloboda

Minimalan trijumf Sarajeva na Koševu u derbiju kola sa Slobodom.

Trener viceprvaka BiH na teren je poslao dosta ofanzivan sastav u želji da nakon više od mjesec dana dođe do pobjede na domaćem terenu. Sa druge strane, gosti su željeli da neporaženi napuste glavni grad, u čemu nisu uspjeli.

Domaći su bili ti koji su bolje otvorili susret. Bordo tim je nametnuo svoj tempo igre, a prvu pravu priliku kreirali su u 28. minuti kada je golman Bukvić odbranio solidan udarac Velkoskog.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Nakon toga Sloboda opasno uzvraća i to u dva navrata.

Prvo je Osmić izbio sam ispred Dizdarevića koji fenomenalno brani njegov udarac, a onda je čuvar mreže Sarajeva morao braniti opasan udarac Dž. Beganovića.

Gosti iz Tuzle su i u nastavku imali zrelije prilike. Ponovo je prijetio Dž. Beganović i ponovo je domaći golman morao spašavati svoj tim.

Trener Sarajeva Sablić izvršio je odrećene izmjene u svom timu ne bi li došli do gola do kojeg je Sarajevo moglo preko Bodula i Varešanovića, ali je Bukvić ponovo bio na mjestu.

I kada se mislilo da će se oba tima morati zadovoljiti podjelom bodova rezervista Cmiljanić je pogodio glavom na ubačaj Oremuša za erupciju oduševljenja.

Premijer liga BiH, 17. kolo

FK Sarajevo - FK Sloboda 1:0

FK Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Lazić, Đokanović, Ahmetović, Velkoski, Bagarić, Kurdić, Dupovac, Kobiljar.

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Ćivić, Beganović A., Beganović Dž., Alić, Maksimović, Osmić, Predragović, Veselinović, Karišik.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije