Sarajevo bolje od Zagreba u prvom susretu na pripremama u Sloveniji

Radiosarajevo.ba
Sarajevo bolje od Zagreba u prvom susretu na pripremama u Sloveniji
Fudbalski klub Sarajevo danas je odigrao prvu pripremnu utakmicu u Sloveniji, a protivnik Bordo tima bio je Zagreb. Susret je završen pobjedom izabranika Almira Hurtića rezultatom 3:1.

Sarajevo je utakmicu počelo u sastavu: Pavlović, Hebibović, Almir Bekić, Kadušić, Kovačević, Radovac, Gljiva, Herić, Anđušić, Osmanović, Amer Bekić.

Bordo tim je prvu priliku imao u trećoj minuti preko Amera Bekića, koji nije bio precizan. Na iduću šansu smo čekali do 20. minute kada je Gljiva pokušao, no lopta je otišla pored gola.

Sarajevo je do gola stiglo u 27. minuti. Hebibović koristi grešku golmana Zagreba, dodaje do Amera Bekića, koji postiže gol za vodstvo. U 34. minuti sjajna šansa za Zagreb, no ostaje 1:0.

Samo dvije minute nakon toga Almir Bekić postiže gol, no koji je poništen radi nedozvoljene pozicije, pa je rezultat na poluvremenu glasio 1:0.

Bordo tim je drugo poluvrijeme počeo u sastavu: Adilović, Hodžić, Mujakić, Novaković, Balić, Rustemović, Sarić, Ćetković, Duljević, Ahmetović i Benko.

Zagreb je izjednačio u 49. minuti nakon kontranapada, a do preokreta je mogao u 58. kada je Adilović odlično odbranio udarac napadača hrvatske ekipe.

Sarajevo je ponovo povelo u 65. minuti. Ćetković pronalazi Ahmetovića, koji šutira i pogađa za novo vodstvo.

U 71. minuti Novaković pogađa stativu, no Sarajevo samo četiri minute nakon toga stiže do novog gola preko Sarića, koji je postigao sjajan gol. Zagreb je mogao smanjiti prednost Sarajeva u 81. minuti, no Adilović je još jednom odbranio, pa je konačan rezultat glasio 3:1.

Bordo tim narednu utakmicu igra protiv Spartaka 9. jula

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije