Safet Sušić jedan od kandidata za trenera FK Sarajevo

2
A. S.
Safet Sušić jedan od kandidata za trenera FK Sarajevo
Foto: EPA-EFE / Safet Sušić

Legendarni Safet Sušić kandidat je za novog trenera Fudbalskog kluba Sarajevo, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Informaciju je za naš portal potvrdio Nermin Čengić, nogometni agent iz Sarajeva i menadžer  Safeta Sušića.

"Tačna je informacija da je Safet Sušić jedan od kandidata za trenera FK Sarajevo. Pregovori su u toku. Više informacija ćemo u javnost dati narednih dana. Moja je želja da Safet Sušić dođe na klupu  kluba u kojoj je napravio vrhunsku karijeru", kazao je Nermin Čengić za portal Radiosarajevo.ba.

Muškarac iz Foče (36) uhapšen u Sarajevu: Proizvodio i prodavao drogu

Muškarac iz Foče (36) uhapšen u Sarajevu: Proizvodio i prodavao drogu

Popularni Pape dres FK Sarajevo nosio 10 godina. Za tim s Koševa odigrao je 245 zvaničnih utakmica i postigao 96 golova u svim zvaničnim utakmicama. Drugi je najbolji strijelac Sarajeva svih vremena.

U izboru Nogometnog saveza BiH i UEFA-e, 2004. godine izabran je za najboljeg nogometaša Bosne i Hercegovine svih vremena.

Popularni Pape je nastupao i za PSG u periodu između 1982. i 1991. godine, odigrao je 344 utakmice za Parižane, a postigao je 85 pogodaka i upisao 103 asistencije.

Senijad Ibričić više nije sportski direktor FK Sarajevo

Senijad Ibričić više nije sportski direktor FK Sarajevo

Zmajeve je predvodio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. To je prvi i jedini put da je BiH igrala na nekom velikom takmičenju.

Sušić je posljednji angažman imao u turskom Akhisarsporu 2018. godine. U trenerskoj karijeri je radio u Cannesu, Istanbulsporu, Al-Hilalu, Konyasporu, Ankaragucuu, Rizesporu, Ankarasporu, Evianu, Alanyasporu, kao i reprezentaciji BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije