Roma se pojačava: Novi Džekin saigrač mogao bi biti Riyad Mahrez

Anadolija
Roma se pojačava: Novi Džekin saigrač mogao bi biti Riyad Mahrez
Stara dama iz Rima počela je sa velikim pripremama za narednu sezonu te su, prema navodima italijanskih medija, već počela pristizati nova pojačanja u klub za koji nastupa i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko.

Tačnije, navodi se da bi danas u Romu, na ljekarski pregled, trebao doći turski reprezentativac Cengiz Under iz Istanbul Basaksehira. No, dodaje se i da s Roma tu neće zaustaviti, pa je ponudila 30 miliona funti Leicester Cityju za Riyada Mahreza, kojeg želi dovesti kao zamjenu za Mohameda Salaha.

Under je talentovani 19-godišnji fudbaler koji iza sebe ima sjajnu sezonu u istanbulskom klubu, koji je bio drugi u turskom prvenstvu i stigao do finala nacionalnog Kupa. Navodno, napustio pripreme Basaksehira u Sloveniji i pozdravio se sa saigračima. Očekuje se da potpiše petogodišnji ugovor, a obeštećenje bi trebalo iznositi 13 miliona eura.

Rimski klub je nedavno prodao egipatskog reprezentativca Salaha Liverpoolu za 42 miliona eura uz mogućnost zarade dodatnih osam, koji su predviđeni određenim bonusima. Stoga želi dovesti adekvatno zamjenu, a osim Undera, kao jedno od rješenja nameće se i Mahrez.

Međutim, Leicester za sjajnog alžirskog reprezentativca traži 50 miliona funti, pa je teško povjerovati da će prihvatiti prvu ponudu rimske Vučice.

Ipak, jedno je sigurno, bh. reprezentativac u redovima ovog kluba dobit će vrijedna pojačanja, s kojima će u novoj sezoni moći graditi put ka eventualnom osvajanju titule

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije