Roma otkrila zašto Džeko nije prešao u Chelsea

Radiosarajevo.ba
Roma otkrila zašto Džeko nije prešao u Chelsea
Chelsea je u januaru doveo Oliviera Girouda iz Arsenala, ali prvi izbor londonskog kluba je bio Edin Džeko. Dugo se vjerovalo da će bh. napadač preseliti na Stamford Bridge, a Romin direktor je napokon otkrio zašto se to nije dogodilo.

"S Chelseajem smo krenuli pregovarati o Emersonu Palmieriju i tek se kasnije u razgovorima pojavilo Edinovo ime. Dali su nam ponudu, a mi smo im se javili sa svojim prijedlogom. Nisu zadovoljili naše zahtjeve i zbog toga dogovor nije finaliziran," rekao je Monchi Sky Sportu.

Monchi je priznao i da je Roma pratila Girouda, ali i Michyja Batshuayija pa se lako moglo dogoditi i da su Italijani bili u zatvorenom krugu klubova koji su ovog januara među sobom razmijenili napadače (Iz Borussije je u Arsenal otišao Aubameyang, iz Arsenala u Chelsea Giroud, a iz Chelseaja u Borussiju Batshuayi).

"Nijedan klub ne voli prodavati najbolje igrače, ali ako dođe važna ponuda koja bi mogla pomoći financijskoj situaciji kluba, nemoguće ju je ne razmotriti. Da je Edin otišao, sigurno bismo doveli kvalitetnog napadača koji bi ga zamijenio, možda Girouda jer bi u protivnom navijači bili ljutiti."

"Imamo puno povjerenje u Patrika Schicka i Gregoirea Defrela, ali bismo 100 posto doveli novog napadača u januaru da je Džeko otišao. Uz Girouda, opcija je bio i Batshuayi," priznao je Monchi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije