Bosanci nosili Italijane do pobjede: Džeko i Gojak heroji svojih timova

0
Radiosarajevo.ba
Bosanci nosili Italijane do pobjede: Džeko i Gojak heroji svojih timova
Foto: AS Roma / Slavlje

Nakon pauze zbog praznika Božića i Nove godine, nastavljeno je takmičenje u italijanskoj Seriji A, a u terminu od 15 sati je odigrano čak sedam utakmica 15. kola.

Na terenu je bio i Edin Džeko, koji je još jednom bio heroj svoje Rome, pošto joj je majstorskim golom iz 73. minute utakmice donio trijumf nad Sampdoriom od 1:0.

Dugo se mučila Roma da slomi otpor gostiju iz Đenove, a onda je odigrala dobru akciju sredinom drugog dijela, Karsdorp je ubacio loptu ka Džeki, a on se majstorski snašao s igračem na leđima i sjajnim udarcem loptu poslao u mrežu za 1:0.

To se ispostavilo i konačnim rezultatom i Roma je upisala vrijedna tri boda, te ih sada ima ukupno 30 i na trećem je mjestu. Sampdoria je jedanaestoplasirana sa 17 bodova, piše SCsport.

Sjajan dan za bh. fudbalere u Italiji krunisao je Amer Gojak, koji je postigao gol i upisao asistenciju u pobjedi Torina nad Parmom od 3:0, i to nakon što je u 70. minuti dobio šansu s klupe.

Gol Gojaka možete pogledati OVDJE, a asistenciju bh. nogometaša OVDJE.

Gojak je u 87. minuti asistirao za pogodak Armanda Izza. Zmaj je centrirao iz kornera, a Izzo glavom poslao loptu u mrežu. Potom je Gojak u petoj minuti nadoknade postigao i pogodak za konačnih 0:3.

Trećeplasirani Napoli je sa 1:4 na gostovanju savladao Cagliari, a Zielinski je bio strijelac dva gola za Gattusov tim, dok je jedan postigao Lozano. Atalanta je u Bergamu sa 5:1 deklasirala Sassuolo, dok su Genoa i Lazio podijelili bodove odigravši 1:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije