U velikom derbiju: Džekina Roma i Milan podijelili bodove

Radiosarajevo.ba
U velikom derbiju: Džekina Roma i Milan podijelili bodove
Foto: EPA-EFE / Detalj sa utakmice
Bosanskohercegovači napadač Edin Džeko predvodio je napad Rome u večerašnjem derbiju protiv Milana koji je završen rezultatom 1:1.

Dijamant se našao u startnih 11 domaćeg tima, iako je u Kup utakmici protiv Fiorentine dobio crveni karton, zbog čega je čak i kažnjen od strane Rome.

Edin Džeko je u 16. minuti susreta imao priliku da dovede Vučicu do prednosti, a njegov sjajan udarac iz teške pozicije odbranio je Gianluigi Donnarumma.

Milan je poveo protiv Rome sa 0:1 u 27. minuti, a strijelac za Rossonere bio je Krzysztof Piatek.

Nakon velike greške odbane Vučice, Paqueta je ubacio sa lijeve strane, a na pravom mjestu našao se poljski napadač koji je nakon dva gola u Kupu protiv Napolija, nastavio svoju golgetersku seriju…

Do kraja prvog dijela utakmice rezultat se nije mijenjao.

Na samom početku prvog poluvremena, Roma je izjednačila golom N. Zanioloa.

Edin Džeko je u 71. minutu mogao donijeti potpuni preokret Romi. No, kao i kod prethodna dva pokušaja, kada se u odličnim šansama nalazio naš napadač, i ovaj put je reagovao spektakularno Donnarumma i odbranio šut našeg fudbalera. Za razliku od prva dva puta kada je probao nogom, Edin Džeko se okušao glavom, ali ishod je isti.

Do kraja meča, igrači Rome imali su još nekoliko šansi ali rezultat se nije mijenjao...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije