Džeki 90 minuta: Roma uprkos pobjedi nad Lyonom završava takmičenje

Radiosarajevo.ba
Džeki 90 minuta: Roma uprkos pobjedi nad Lyonom završava takmičenje
EPA / Edin Džeko
Na stadionu Olimpico u Rimu odigrana je uzvratna utakmica osmine finala Europske lige u kojoj je slavila Roma protiv Lyona rezultatom 2:1. Ipak, ovaj rezultat nije bio dovoljan igračima Rome da se plasiraju u četvrtfinale Europske lige.

U večerašnjoj utakmici, nogometaši Rome krenuli su ofanzivno i na samom startu, tačnije u 6. minuti, Antonio Rudiger je primio tačan pas u šesnaestercu i odmah pucao, međutim njegova bomba je zatresla prečku.

Nakon početnog pritiska Rome, uslijedio je šok na stadionu Olimpico. Naime, u 16. minuti Mathieu Valbuena je sjajno centrirao, a Mouctar Diakhaby skočio visoko na rubu peterca i iz blizine glavom zabio u donji desni ugao za vodstvo Lyona od 1:0.

Samo 120 sekundi trajalo je vodstvo Francuza da bi Kevin Strootman zabio gol za poravnanje rezultata.

Nogometaši Rome imali su  do kraja još nekoliko poluprilika, a najveću šansu za gol imao je u 41. minuti Kevin Strootman koji je primio loptu u šesnaestercu i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati snažno po sredini gola. Međutim, raspoloženi Anthony Lopes je bio oprezan i lagano mu obranio udarac, te se na pauzu otišlo pri rezultatu 1:1.

Drugo poluvrijeme započelo je šansom Nainggolana koji je nakon centaršuta dobro ciljao glavom uz lijevu stativu, ali mu je obrambeni igrač blokirao šut.

U 60. minuti odbrana Lyona je popustila pod pritiskom igrača Rome, te je Lucas Tousart postigao autogol za vodstvo rimske Vučice od 2:1.

Stephan El Shaarawy  je ponovo zaprijetio u 64. minuti tako što je primio precizan pas i pucao po golu, ali je lopta otišla pored stative, da bi Maxwel Cornet odmah nakon toga propustio sjajnu priliku za Lyon.

U 77. minuti Corentin Tolisso je bio u dobroj poziciji da poravna rezultat, ali njegov udarac iz velike udaljenosti golman Rome Alisson je odbranio. 

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je utakmica završena rezultatom 2:1 u korist Rome.

Međutim, ovo nije bilo dovoljno za prolazak dalje u četvrtfinale igračima Rome, s obzirom da je prvu utakmicu dobio Lyon s 4:2, te se na osnovu bolje gol razlike plasirao dalje u Europskoj ligi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije