Genk, Bešiktaš i Celta se plasirali u četvrtfinale takmičenja

Radiosarajevo.ba
Genk, Bešiktaš i Celta se plasirali u četvrtfinale takmičenja
Facebook / Slavlje igrača Bešiktaša
Nakon što smo sinoć saznali sve putnike u četvrtfinale Lige prvaka, večeras ćemo saznati i imena svih učesnika četvrfinala Europske lige. Poznata su prva tri putnika u ovu fazu takmičenja.

U terminu od 19 sati, odigrana su tri meča Europske lige, a oni nisu ponudili previše iznenađenja.

Bešiktaš - Olympiakos 4-1 (rezultat prve utakmice 1-1)

U Istanbulu je Bešiktaš dočekao ekipu Olympiakosa, koja je u Tursku stigla da okrene rezultat iz prve utakmice i da proba doći barem do minimalnog trijumfa, pošto je meč u Atini završen rezultatom 1-1. 

Domaći tim je poveo sa 2-0 već nakon 22 minute, a golove su postigli Vincent Aboubakar i Ryan Babel. Bešiktaš je djelovao nezaustavljivo, ali se nervoza uvukla u redove domaćih nakon pogotka Tarika Elyounoussija iz 31. minute. Dodatan je problem postao direktan crveni karton nakon gluposti Vincenta Aboubakara iz 39. minute, zbog kojeg je drugo poluvrijeme bilo potpuno otvoreno.

Ipak, Bešiktaš je mudro odigrao ovaj dio utakmice, a Senyol Gunes je ostvario još jednu veliku pobjedu. Za nju se pobrinuo golom u 75. minuti Ryan Babel, koji je postao heroj svog tima sa dva pogotka. Do kraja meča, Olympiakos je krenuo po sve ili ništa i 'dobio' je još jedan gol. Postigao ga je prvi strijelac turskog prvenstva Cenk Tosun, za konačan rezultat utakmice od 4-1, koji je Bešiktaš definitivno promovisao u jednog od favorita za naslov.

Genk - Gent 1:1 (rezultat prve utakmice 5:2)

Najmanje neizvjestan duel večerašnjeg programa Europske lige odigrali su Genk i Gent, u čijem je duelu sve bilo riješeno već nakon prve utakmice.

Genk je večeras stigao do vodstva u 20. minuti pogotkom Timothya Castagnea, a gosti su stigli do počasnog pogotka u 84. minuti, kada je rezervista Louis Verstraete postavio konačan rezultat od 1-1.

Krasnodar - Celta Vigo 0:2 (rezultat prve utakmice 1:2)

Sve je bilo otvoreno u duelu između Krasnodara i Celte, nakon što je ruski tim kući otišao sa golom u gostima i minimalnim porazom poslije prve utakmice.

Međutim, Celta je raspršila domaćinu sve nade odličnom partijom u drugom poluvremenu utakmice. Domaći su bili nervozni i dobili su tri žuta kartona već u prvom poluvremenu loveći gol zaostatka, a Celta ih je kaznila u 52. minuti, kada je gol postigao Hugo Mallo.

Domaći su krenuli još agresivnije ka golu Celte, a dovršio ih je Iago Aspas pogotkom u 80. minuti susreta. Sve što je domaći tim uspio do kraja utakmice bio je drugi žuti, odnosno crveni karton Charlesa Kaborea iz 86. minute, piše Sport1.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije