Inter preokretom do pobjede na Olimpicu, Džeko postigao prvi gol u sezoni

Radiosarajevo.ba
Inter preokretom do pobjede na Olimpicu, Džeko postigao prvi gol u sezoni
Foto: EPA / Edin Džeko
Roma je večeras u drugom kolu talijanske Serie A na svom Olimpicu dočekala milanski Inter. Slavili su gosti rezultatom 3:1.

U 12. minuti susreta zaprijetio je Inter. Šutirao je Mauro Icardi, ali njegov udarac odlazi pored gola Vučice. U 14. minuti pokušao je Kolarov, ali je njegov udrac zaustavila stativa.

Roma do vodstva dolazi u 15. minuti utakmice. Nainggolan je uposlio Edina Džeku, a reprezentativac Bosne i Hercegovine odličnim udarcem matira Handanovića. Džeko je pokušao i u 27. minuti udarcem sa 25 metara, ali je Handanović siguran.

U 42. minuti udarac Radje Nainggolana, ali je gol Intera spasila stativa. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Romu.

Treću stativu na utakmici Roma je pogodila u 65. minuti. Ovaj put šutirao je Perotti. Inter je izjednačio u 67. minuti. Candreva je uposlio Icardija, a Argentinac je prevario golmana Rome.

Mogao je domaćin do novog vodstva već u narednom napadu, ali je udarac El Shaarawya zaustavila odbrana Rome. U 77. minuti Inter dolazi do preokreta. Mrežu Rome zatresao je još jednom Icardi. Priliku da donese Romi izjednačenje imao je Nainggolan u 82. minuti, ali njegov udarac odlazi preko gola.

Pobjedu Interu osigurao je Vecino u 87. minuti utakmice. Perišić je prošao po lijevoj strani, poslao loptu pred gol Alissona, a Vecino je treći put zatresao mrežu domaćih.


R1-----x------3I by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije