Repuh novi šef na Koševu: Ostvarujem svoj san u klubu kojeg volim svim srcem

Radiosarajevo.ba
Repuh novi šef na Koševu: Ostvarujem svoj san u klubu kojeg volim svim srcem
Foto: FK Sarajevo / Senad Repuh
Fudbalski klub Sarajevo dao je povjerenje Senadu Repuhu koji je na klupi Bordo tima naslijedio Mehmeda Janjoša.

Janjoš je napustio klubu Sarajeva nakon poraza od Zrinjskog, a Repuh koji je bio jedan o pomoćnika sada već bivšeg trenera Sarajeva preuzeo je užarenu klupu Bordo tima.

Sinoć je Sarajevo u Zenici slavilo protiv Čelika nakon punih 16 godina, a već danas Repuh je dobio podršku rukovodstva Bordo tima i u nastavku sezone bit će šef stručnog štaba.

"Izuzetno sam sretan zbog prilike da nastavim raditi sa ovim momcima. U Fudbalskom klubu Sarajevo sam odrastao, odigrao veliki broj utakmica, osvojio trofeje i nosio kapitensku traku. Ostvarujem svoj san, tako što nakon igračke karijere svoj trenerski angažman nastavljam u klubu kojeg volim srcem svim i koliko god bio na poziciji trenera, dati ću apsolutno sve od sebe kako bi napravio svoj doprinos u uspješnim rezultatima kluba.

Osjećam veliku čast i ponos, ali i odgovornost. Pred nama je mnogo posla. Želimo nedostatke u igri da otklonimo i da se adekvatno pripremimo za naredne utakmice. Najvažniji su rezultati kluba. Uz potrebno zajedništvo svih onih, koje vole ovaj klub, vjerujem da Sarajevo može ostvariti jako dobre rezultate u nastavku ove sezone", rekao je Repuh.

U svojoj igračkoj karijeri, Senad Repuh odigrao je približno 200 službenih utakmica u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo. U šampionskoj sezoni 2006/07. nosio je kapitensku traku Bordo kluba, a od septembra prošle godine član je stručnog štaba ekipe s Koševa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije