Senzacija: Hoće li "Braco" biti novi sportski direktor Bayerna

Radiosarajevo.ba
Senzacija: Hoće li "Braco" biti novi sportski direktor Bayerna
Iznenađujući preokret u Bayernovoj potrazi za sportskim direktorom.

Eurosport izvještava da je upražnjenoj funkciji najbliži Hasan Salihamidžić. Bivši bh. reprezentativac je najozbiljniji kandidat nakon što je Nizozemac Mark van Bommel odbio ponudu Bayerna.

Najslavniji njemački klub je skoro čitavu godinu u grozničavoj potrazi za nasljednikom Matthiasa Sammera. Od tada su ponudu predsjednika Ulija Hoenessa odbili Philipp Lahm, Max Eberl, Oliver Kahn i već spomenuti Mark van Bommel.

"Mislim da ćemo uskoro predstaviti sportskog direktora", rekao je Hoeness, dok je tehnički direktor Michael Reschke objasnio funkciju kao "neku vrstu ministra unutrašnjih poslova, glavnog kontakta za trenera, igrače, stručni štab, medicinsko osoblje i sve ostale zaposlene u okruženju prvog tima".

Salihamidžić je odigrao 234 bundesligaške utakmice za Bayern (1998-2007), bio je dio legendarnog tima koji je osvojio Ligu prvaka 2001. godine, a trenutno je ambasador brenda Bayern.

Uvijek u dobrom raspoloženju, s dobrim vezama i elokventan, Salihamidžić se pokazao kao savršen predstavnik Bayerna, piše Eurosport.

Dodatni "plus" je činjenica da 40-godišnjak iz Jablanice govori nekoliko jezika, uključujući i italijanski, što bi mogla biti ključna prednost u komunikaciji s trenerom Carlom Ancelottijem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije