Reprezentativac Sjeverne Makedonije novo pojačanje Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Reprezentativac Sjeverne Makedonije novo pojačanje Sarajeva
Foto: FK Sarajevo / Daniel Avramovski

Fudbalski klub Sarajevo zvanično je potvrdio potpisivanje ugovora sa reprezentativcem Sjeverne Makedonije Danijelom Avramovskim. Saradnja između kluba i makedonskog fudbalera potpisana je na dvije godine.

"Daniel Avramovski je vrhunski igrač i standardni reprezentativac Makedonije. Protivnicima će praviti problem jer ima odličan pregled igre i opasnu ljevicu, sa efikasnom završnicom. Osim mogućnosti igre na više pozicija, za naš napad je veliki potencijal i njegova odlična igra iz prekida. Jedva čekamo da ga vidimo na terenu u bordo dresu!", objasnio je Aleksandar Vasoski, šef stručnog štaba FK Sarajevo, koji je sarađivao sa Avramovskim za vrijeme boravka u Vardaru iz Skoplja.

Avramovski je vezni fudbaler, koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Rabotnički, Makedoniju, Crvenu Zvezdu, OFK Beograd, Olimpiju, Vojvodinu, Vardar i Kayserispor iz kojeg stiže u Sarajevo. Za "A" reprezentaciju Sjeverne Makedonije odigrao je osam zvaničnih utakmica.

Borba protiv narkotika u KS: Formira se jedinstvena baza podataka o broju ovisnika

Borba protiv narkotika u KS: Formira se jedinstvena baza podataka o broju ovisnika

"Radujem se Danijelovom dolasku. Nastupio je na posljednjem Evropskom prvenstvu i igrao je za najveće klubove u regiji što govori o njegovoj kvaliteti. Međutim, važno je istaći da je Daniel prihvatio ponudu našeg Kluba iako je na stolu imao finansijski bolje ponude, što je pokazatelj da mu se svidio projekat FK Sarajeva koji smo mu predstavili", naglasio je Ismir Mirvić, predsjednik Kluba.

"Sretan sam zbog dolaska u Sarajevo. Dugo smo bili u kontaktu i drago mi je što smo postigli dogovor. Radujem se utakmicama pred navijačima Sarajeva i želim pomoći klubu u uspješnim rezultatima", rekao je Avramovski, koji će zadužiti dres s brojem 27.

Daniel je obavio potrebne ljekarske preglede, te će konkurirati već za predstojeću prijateljsku u utakmicu u srijedu, kada će Sarajevo odmjeriti snage sa FC Qiziqum iz Uzbekistana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije