Remi Sarajeva i Veleža u Čitluku

Radiosarajevo.ba
Remi Sarajeva i Veleža u Čitluku
/ Foto: Sport1.ba
Sarajevo i Velež su danas odigrali prijateljsku utakmicu u Čitluku u okviru priprema za proljetni dio sezone.

Bordo tim je počeo u sastavu: Pavlović, Kadušić, Hodžić, Ivetić, Novaković, Sarić, Rustemović, Duljević, Hebibović, Crnkić i Ahmetović, piše Sport1.

Prvi šut su imali gosti u desetoj minuti, no Pavlović je bio siguran. Tri minute nakon toga Ahmetović šutira glavom na drugoj strani, no lopta odlazi preko gola. U 27. minuti ponovo šutira Ahmetović, ali još jednom nije bio precizan.

Bordo tim je imao još dvije šanse u narednih pet minuta, pokušali su Duljević i Hebibović, no Abdihodžić je u oba navrata reagovao sjajno. U 37. minuti Pavlović odlično brani šut igrača Veleža, a nekoliko minuta nakon toga Zvonić šutira pored gola. Posljednju šansu u prvom dijelu je imalo Sarajevo u 45. minuti preko Hebibovića, koji nije bio precizan te je rezultat glasio 0:0.

Sarajevo je u nastavku izmijenilo sastav: Adilović, Herić, Hodžić, Mihojević, Balić, Kovačević, Radovac, Liivak, Anđušić, Lelić i Amer Bekić.

U 51. minuti veliku šansu propušta Lelić, a pet minuta nakon toga Mihojević pogađa stativu nakon kornera. Sarajevo je imalo šansu i u 73. minuti nakon kornera, šutirao je Kovačević, a lopta je otišla pored gola. Samo minutu nakon toga je ponovo pokušao Lelić, no nije bio precizan.

Do kraja utakmice promjena nije bilo te je konačan rezultat glasio 0:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije