Edin Džeko za Il Messaggero: Postojala je mogućnost da odem u Juventus

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko za Il Messaggero: Postojala je mogućnost da odem u Juventus
/ Foto: AS Roma
Edin Džeko, napadač Rome, dao je intervju za rimski Il Messaggero. Bh. reprezentativac govorio je o karijeri, životu u Rimu, budućnosti...

O životu u Rimu:

"Rim je predivan grad, posebno u poređenju Manchesterom ili Wolfsburgom, gdje sam prije živio. Ulice su poput sarajevskih. Mora se ulagati u infrastrukturu. Ne mogu prošetati ponedjeljkom nakon utakmice sa suprugom. Moram se maskirati sa šeširom i naočalama kako me ne bi primijetili."

O nastupu u dresu Rome:

"Igranje u Rimu je malo kompliciranije nego drugdje. U Engleskoj je bilo manje pritiska, ako ne igrate dobro – normalno da vas kritikuju. Kritike su dio igre, morate ih prihvatiti. Atmosfera u Rimu je slična Bosni i Hercegovini. Nakon nekoliko grešaka kritike se pretvaraju u uvrede. Ako postignete gol, a onda promašite šansu – svi pričaju o promašaju."

O bivšem treneru Garciji i sadašnjem Spalettiju:

"Oni su različiti. Prije nego sam došao u Romu, mnogi saigrači su me upozoravali na teške treninge u Italiji. Šalio sam se s bivšim trenerom Mancinijem koji je govorio da me priprema za ovakve treninge. Kada sam stigao u Romu, metode trenera Garcije nisu baš odgovarale takvom opisu. Ali, to je bilo pogrešno, imali smo psihičkih problema, bili fizički iscrpljeni nakon 70 minuta. Spaletti od nas očekuje da pružimo 100 posto svojih mogućnosti i na treningu i na utakmici."

O odlasku iz Rome i prelasku u Juventus:

"Da, postojala je mogućnost da odem u Juventus. No, sada sam u Romi i zadovoljan sam tim izborom. Da li sam razmišljao o odlasku kada mi nije išlo? Da, to se događa kad ne igrate. Odlučio sam ostati i bio sam još odlučniji. Prošle sezone nisam igrao protiv Chieva, ali sam taj dan rekao sebi 'Ne idem nigdje'. Zvali su me i iz Kine. Ne osjećam se starim, mislim da mogu još igrati na visokom nivou. To je za mene važnije od svega, čak i od novca. Zaradio sam dosta, zadovoljan sam. Izabrao sam da ostanem u Rimu jer želim nešto osvojiti s Romom.

Najdraži gol:

"Onaj prvi u dresu Rome, protiv Juventusa. Uvijek je važno napraviti prvi korak u novom timu." 

O svojoj ulozi u timu:

"Ja nisam napadač koji čeka u šesnaestercu. Volim igrati za tim, upisivati asistencije. Na početku karijere igrao sam na desnom krilu, idol mi je bio Ševčenko, pogotovo kada je postigao hat-trick za kijevski Dinamo protiv Barcelone na Nou Campu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije