Bosanci iz zabave osnovali klub pa postali prvaci Austrije: Čeka ih i Liga prvaka

Radiosarajevo.ba
Bosanci iz zabave osnovali klub pa postali prvaci Austrije: Čeka ih i Liga prvaka
Nakon što su dvije sezone kao viceprvaci čekali svoju priliku da stignu do trofeja, članovi malonogometnog kluba FC Diamant Linz stigli su do titule prvaka prve austrijske futsal lige.

Iako, naizgled, naziv kluba ne otkriva mnogo, veoma zanimljiva priča krije se u pozadini novih prvaka koji su u Linz stigli iz Bosne i Hercegovine.

Prije petnaestak godina Izo Murić iz Velike Kladuše, zajedno sa nekoliko svojih prijatelja iz Krajine, u potrazi za dobrom zabavom osnovao je ovaj klub. Druženje i rekreacija u slobodno vrijeme uskoro su prerasli u veoma uzbudljivo takmičenje, koje će im na kraju donijeti slavu u malonogometnom svijetu Austrije, prenosi portal Biscani.net.

Pri osnivanju kluba niko od osnivača nije ni sanjao ono što su ovih dana zajedničkim trudom i dobrom igrom postigli, osvojivši prvo mjesto u 1. ÖFB Futsal lige u Austriji. Ovog vikenda preostala im je još jedna zvanična utakmica, protiv ekipe FUTSAL Klagenfurt, ali članovi kluba, čiju okosnicu čine krajišnici Endi Nuhanović, Renail Hišić, Edvin Škrgić i Nihad Porčić, već mogu početi da slave svoj veliki uspjeh.

Iza sebe su, na tabeli, ostavili klub Wr. Neustadt 1. FC Murexin Allstars, sa čak četiri boda manje, a sa novom titulom očekuje ih, tokom ove godine, i susreti u okviru Lige prvaka u futsalu.

Zaista neobična priča oduševila je javnost u Krajini, ali i u Austriji, a sigurni smo da će i vama donijeti dozu ponosa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije