Real Madrid podnio krivičnu prijavu zbog rasističkih uvreda u Valenciji

0
Fena
Real Madrid podnio krivičnu prijavu zbog rasističkih uvreda u Valenciji
Foto: Anadolija / Real Madrid / Ilustracija

Nogometni velikan Real Madrid podnio je tužbu tokom ponedjeljka sa zahtjevom istrage, a nakon što je njegov igrač Vinicius Junior u Valenciji bio meta rasističkih uvreda.

Madridski klub je podnio krivičnu prijavu španskom tužilaštvu, a događaji u Valenciji samo su nastavak onoga kroz šta prolazi brazilski nogometaš Vinicius Junior tokom aktualne sezone.

Brojni huligani drugih španskih prvoligaša također su ranije rasistički napadali brazilskog napadača. U Realu su zbivanja iz Valencije opisali kao "događaj iz mržnje".

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

"Mi u Real Madridu oštro osuđujemo ono što se dogodilo u Valenciji. Vinicius Junior opet je, nažalost, bio meta rasističkih uvreda", naveli su iz Reala.

Istovremeno, Španski nogometni savez je tokom ponedjeljka osudio novi slučaj rasizma u tamošnjem nogometu te je priznao kako Španija ima problem u tom pogledu.

Na prvenstvenom susretu Valencije i madridskog Reala, u kojem je domaćin slavio s 1:0, prvo su domaći huligani vrijeđali Viniciusa Juniora, ali je potom Brazilac dodatno rasplamsao atmosferu rugajući se domaćim navijačima. U samoj završnici Vinicius Junior je dobio crveni karton nakon što je udario suparničkog igrača.

Tokom ponedjeljka brazilskog nogometaša je podržao Gianni Infantino, predsjednik Međunarodne nogometne organizacije (FIFA), koji je ujedno osudio bilo kakav oblik rasizma na nogometnim terenima, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije