Rakitić junak: Otkrio što mu se događalo noć prije utakmice

Radiosarajevo.ba
Rakitić junak: Otkrio što mu se događalo noć prije utakmice
/ Ivan Rakitić (Foto: Anadolija)

Njegova najlošija utakmica na SP-u. Tako je Ivan Rakitić odigrao polufinale protiv Engleske. Čak i ako ne uzmemo u obzir da je do tada u Rusiji uglavnom briljirao.

Ali zbog toga, i zato što je penalima odveo Hrvatsku do polufinala u kojem je slavila, niko mu nije zamjerio loša dodavanja i izgubljene lopte. Kao ni to što je na dvije dobre pozicije za udarac prvi put očajno pucao, a drugi put loptom tražio Mandžukića i potpuno promašio dodavanje, piše Index.hr.

Osim što igrački nije podsjećao na sebe, Rakitić je fizički izgledao loše. I nije to imalo veze s tim što je, kao i suigrači, iscrpljen serijom produžetaka i penala u nokaut fazi. Djelovao je neispavano, s podočnjacima. Ukratko, bolesno.

Nakon utakmice, u poznatom španskom radio-programu El Partidazo de COPE, otkrio je da je upravo to bio slučaj:

"Noć prije utakmice imao sam visoku temperaturu, 39 stepeni. Bolestan sam ležao u krevetu i nastojao smoći snage zaigrati. Nekako sam je pronašao i eto, bilo je vrijedno."

Na pitanje hoće li se oporaviti do finala, s obzirom na to da je očito bolestan, Rakitić je odgovorio: "Pa tamo bih igrao i s jednom nogom."

Protiv Engleske je inače, čak i u ovakvom stanju, odigrao svih 120 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije