Subašić nakon utakmice: Mi nismo Vatreni, mi smo nenormalni!

Hina
Subašić nakon utakmice: Mi nismo Vatreni, mi smo nenormalni!
EPA / Subašić

"Napokon smo skinuli 'Vatrene', sada smo došli mi koji nismo normalni. Ispisali smo povijest," kazao je golman hrvatske reprezentacije Danijel Subašić nakon sinoćnje pobjede protiv Engleske u polufinalu svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Ovo je nemoguće. Napravili smo čudo, imamo medalju oko vrata. Živjeli smo za to da dođemo i ostanemo u Moskvi do kraja. To smo učinili, no čeka nas još jedan, najteži korak", kazala je hrvatska 'jedinica'.

Subašić je naglasio kako nakon tri nevjerojatne utakmice, tri produžetka i dvoje penala, ima još snage za Francuze koji čekaju u finalu: "Sigurno da ima snage. Igrali smo tri produžetka, ali kada pitaš dečke ima li tko snage, svi kažu da imaju i da mogu dalje. Nema ovdje umora, daješ sve od sebe. Tko zna kada ćemo opet doći u ovakvu priliku. Sada ćemo se odmoriti i okrenuti Francuzima."

Suba je svjestan kako 'Hrvatska gori', poručivši navijačima kako momčad želi 'zlatka' oko vrata.

"Hrvatska gori, a mi još nismo izgorili. U nama ima još snage, bitno je da smo u finalu i da imamo medalju oko vrata. Imamo jednoga Zlatka, a ne zove se Srebrenko i mi bi željeli 'zlatka' oko vrata."

Naglasio je kako je sav trud i rad stigao na naplatu.

"Ne samo kroz ovih nešto više od mjesec dana, već i svih ovih godina prije, gdje nam je uvijek nešto nedostajalo. Sada se sve vratilo. Stvarno imamo dobru ekipu. I kada je teško pokažemo karakter i to nas krasi. U finalu ćemo dati sve od sebe, pa šta bude", poručio je Subašić.

"Nismo svjesni što smo napravili. Cijela Hrvatska je u transu i nama je srce na mjestu što možemo priuštiti našim navijačima ovakvo zadovoljstvo", dodao je Domagoj Vida.

Stoper hrvatske reprezentacije i turskog Bešiktaša je naglasio kako prvenstvo još nije završilo.

"Imamo još jednu utakmicu u nedjelju i ne mislimo stati. Ispred nas je najvažnija utakmica. Moramo se skupiti, pitanje umora je nebitno. Za ovakvu publiku i za naš narod moramo naći snage i imat ćemo snage i nadam se kako ćemo pokal donijeti kući."

Hrvatsku u finalu očekuje Francuska koja je prije 20 godina u polufinalu zaustavila Vatrene. Sada je prilika za uzvrat. "Nećemo govoriti o osveti. Gledat ćemo sebe, znamo da će biti teška utakmica. Vjerujemo u sebe, to smo pokazali i danas jer smo gubili, ali smo na kraju okrenuli rezultat i pobijedili."

S druge strane će stajati Antoine Griezmann, te Kylian Mbappe.

"Polako, sada se idemo proveselit, a sutra ćemo o njima", dodao je Vida koji je na kraju želio pohvaliti liječničku službu i fizioterapeute. "Svaka im čast, crpimo energiju iz naših ljudi, ali dečki svaki dan odrade posao i bez njih mi ne bi bili ovdje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije