Mandžukić i Perišić: Nismo svjesni što smo napravili, ovo je čudo

Radiosarajevo.ba
Mandžukić i Perišić: Nismo svjesni što smo napravili, ovo je čudo
Hrvatski napadač Mario Mandžukić, koji je zabio pobjednički gol u 109. minuti, istaknuo je da Vatreni igraju kao lavovi, te da će tako biti i u finalu.

"Volim velike utakmice, pa se onda dogodi i da se u njima istaknem. No, najvažnija je ekipa", rekao je Mandžukić za HTV i dodao:

"Nismo svjesni što smo napravili, ovo je čudo. Ma nije čudo, ovo mogu samo velike momčadi. Nakon vodstva Engleza uspjeli smo se vratiti i pobijediti. Najveći pritisak je bio u osmini finala, a sada uživamo u igri, igramo kao lavovi, a tako će biti i u finalu".

Englesku je u vodstvo doveo Trippier već u 5. minuti, ali pogocima Ivana Perišića u 68. minuti i Marija Mandžukića u 109. minuti na Perišićevu asistenciju, Hrvatska se probila u nedjeljno finale u kojem će se protiv Francuske boriti za naslov svjetskog prvaka, prenosi Hina.

 Perišić: O ovome sam sanjao

"Bila je to teška utakmica, ali smo uspjeli. Plasman u finale mnogo znači za malu zemlju kao što je Hrvatska," kazao je Ivan  Perišić koji je proglašen igračem utakmice.

"Ponovo smo slabije ušli u utakmicu, ali još jednom smo pokazali karakter, što prije nismo imali," dodao je.

Perišićev pogodak u 68. minuti za 1-1 donio je dodatnu snagu našoj ekipi i preokrenuo situaciju na terenu. Nakon toga 'Vatreni' su jurnuli i po drugi gol.

"Izjednačili smo možda u ključnom trenutku, kada smo dominirali i napadali", kazao je Perišić koji je potom asistirao Mandžukiću za drugi gol na utakmici.

"Spustio sam Mandžukiću loptu, koji se sjajno snašao i zabio. Međutim, nije važno tko je zabio već da smo ušli u finale", kazao je Perišić koji se želio zahvaliti našim navijačima.

"Hvala im na sjajnoj podršci koju nam pružaju u Rusiji, ali i u Hrvatskoj. Znamo da je sada kod kuće ludnica", dodao je.

Hrvatsku u povijesnom finalu očekuje Francuska koja nas je prije 20  godina pobijedila u polufinalu. 

"Prije 20 godina sam u Omišu pratio utakmice u hrvatskom dresu i sanjao da igram za reprezentaciju i zabijam gol koji nas vodi u finale."

Perišić je naglasio kako nas u nedjelju očekuje spektakl.

"Francuska je u grupi  igrala koliko je trebala, a kako je turnir odmicao oni su se dizali u formi. Pravu snagu su pokazali u posljednjim utakmicama. Bit će to sjajna utakmica", poručio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije