Rahmanović: Titula ponovo na Koševu? Sve je na nama

A. S.
Rahmanović: Titula ponovo na Koševu? Sve je na nama
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Amar Rahmanović
Nogometaši Sarajeva polako se pripremaju za drugi dio priprema, koji će obaviti u Turskoj.

 Za vrijeme drugog dijela priprema koji će se obaviti u Antaliji zakazane su ukupno četiri utakmice po sljedećem rasporedu: FC Shkupi (Makedonija, 2. februar), FK Napredak Kruševac (Srbija, 5. februar), FC Astana (Kazahstan, 11. februar) te FC Saburtalo (Gruzija, 12. februar).

Prije dolaska, u srijedu Bordo tim će odigrati prijateljsku utakmicu protiv FC Olimpica, a nogometaš tima s Koševa Amar Rahmanović je za Radiosarajevo.ba dao intervju gdje je odgovarao na pitanja po povratku iz Ljubuškog. 

Radiosarajevo.ba: Da li su se s produženjem ugovora sa FKS ostvarili Vaši planovi?

Rahmanović: Jako sam sretan zbog produženja ugovora. Ekipa ima zajedničke planove i to je ono što je najvažnije. U ovom prelaznom roku ostali smo na okupu što je bio prioritet, a siguran sam da ćemo, kao što sam puno puta do sada rekao, trudom i zalaganjem ostvariti naše ciljeve. 

 Radiosarajevo.ba: Kako su proteke pripreme u Ljubuškom i kakva je atmosfera među igračima?

Rahmanović: Sve je super, pripreme su protekle po planu i programu. Najvažnije je da nas zdravlje služi, da nema povrijeđenih igrača. Atmosfera je kao i uvijek - odlična i ne vidim da se može narušiti na bilo koji način. U jako dobroj smo formi, napravili smo "pripremu pred pripreme" što nam je dobro došlo. Vidi se da su svi trenirali i ispoštovali individualne programe koje smo dobili od stručnog štaba, jer da nije bilo tako već sad bi zasigurno imali problema s povredama u timu. 

Husref_Musemic_Amar_Rahmanovic_2_RSA.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba: Zrinjski je udaljen pet bodova, mnogi smatraju da je to dovoljna prednost za šampionski naslov?

Rahmanović: Prioritet je naš dobar rezultat koji možemo ostvariti samo ukoliko smo fokusirani na sebe. To znači da smo maksimalno usredotočeni na pružanje što boljih partija, a ne na druge timove. Sve je na nama, ukoliko budemo trenirali naporno kao do sada siguran sam da rezultat na kraju neće izostati. 

 Radiosarajevo.ba: Šta mogu očekivati navijači Bordo tima u nastavku sezone?

Rahmanović: Navijači mogu očekivati da ćemo, kao i do sada, dati sve od sebe. Svaka utakmica zahtijeva maksimalnu ozbiljnost i posvećenost bez obzira na to ko je protivnik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije