Hadžibegić dobio spor na sudu: Neću o novcu, to su privatne stvari

A. S.
Hadžibegić dobio spor na sudu: Neću o novcu, to su privatne stvari
Foto: Radiosarajevo.ba / Faruk Hadžibegić u prostorijama Radio Sarajeva

Faruk Hadžibegić je dobio spor na francuskom sudu, koji je donio odluku da klub Valenciennes treba nekadašnjem selektoru nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uplati sumu od 280.000 eura.

Informaciju su prenijeli svi francuski mediji, koji su naveli da je naš stručnjak dobiti ovu sumu novca, nakon što je francuski klub bez razloga dao mu otkaz.

Portal Radiosarajevo.ba je jutros kontaktirao Hadžibegića, koji je upravo otkazao trening.

“Pao je snijeg i donio sam odluku da trening odgodimo za popodne”, kazao je Hadžibegić za naš portal, koji trenutno radi kao trener drugoligaša Red Star.

O novcu koj ije dobio na sudu, nije želio govoriti.

„Neću o novcu, to su privatne stvari... Samo ću za Radiosarajevo.ba kazati da je suma mnogo veća nego što su francuski mediji objavili“, dodao je Hadžibegić.

Hadžibegić je, navodno, zahtijevao isplatu 400.000 eura zbog otkaza koji je dobio u septembru 2017. godine. Na sudu je dobio iznos umanjen za 120.000 eura.

“Novac je na sigurnom, negdje ćemo ga potrošiti”, našalio se naš stručnjak.

Hadžibegić je za subotu najavio kraći dolazak u Sarajevo.

“Doći ću za vikend, imam neke poslove da obavim, pa ćemo imati vremena za razgovor”, dodao je Hadžibegić za Radiosarajevo.ba.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije