Prvi stigao na mjesto nesreće: Preživjele fudbalere Chapecoense spasio dječak

Radiosarajevo.ba
Prvi stigao na mjesto nesreće: Preživjele fudbalere Chapecoense spasio dječak
Avionska nesreća u kojoj je stradala većina igrača i trenerskog osoblja brazilskog fudbalskog tima Chapecoense potresla je jučer cijeli svijet, a tokom cijelog dana pristižu novi detalji cjelokupne tragedije.

Potresne fotografije igrača u avionu prije nesreće, tužna navijačka pjesma na stadionima u Brazilu i Kolumbiji i detalji pada aviona samo su neke od tema svih svjetskih medija, no najnovija informacija u vezi s akcijom spašavanja preživjelih u nesreći dodatno je rastužila i raznježila cijeli svijet.

Naime, kako prenosi britanski Daily Mail, jedan od spasilaca koji su izvlačili preživjele iz olupina aviona izjavio je da je Alan Ruschel, nakon što su ga pronašli u olupinama, prvo izgovorio da mu je nakon nesreće pomogao desetogodišnji dječak.

Kako prenosi portal Sport.es, Sergio Marulanda, stanovnik naselja blizu kojeg je pao avion potvrdio je da je dječak stigao prvi na mjesto nesreće, te da je uputio spasioce da pronađu preživjele u teškim vremenskim uvjetima.

„Kada smo se parkirali, dijete nam je prišlo i reklo nam gdje su povrijeđeni“, izjavio je Marulanda, koji je nakon što je pronašao dječaka pristupio spašavanju preživjelih.

Podsjećamo, velika avionska nesreća dogodila se jučer u blizini Medelina u Kolumbiji, a u njoj je stradala 71 osoba, među kojima je bio veliki broj fudbalera brazilskog kluba Chapecoense, koji su krenuli u Kolumbiju na prvu utakmicu finala Copa Sudamericana. Tragedija je pogodila cijeli svijet, koji još od jučer oplakuje mlade fudbalere čije putovanje je trebalo da ih odvede do ostvarenja sna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije