Nakon nesreće fudbalera: Najtužnija navijačka pjesma ujedinila Brazil i Kolumbiju

Radiosarajevo.ba
Nakon nesreće fudbalera: Najtužnija navijačka pjesma ujedinila Brazil i Kolumbiju
Nakon što je stravična avionska nesreća, u kojoj su poginuli fudbaleri brazilskog kluba Chapecoensea, jučer potresla cijeli svijet, danas je odana posebna počast svima koji su stradali u ovoj nesreći.

Neutješni navijači brazilskog kluba okupili su se na stadionu Arena Conda, te su unatoč velikoj boli otpjevali pjesmu nastradalim, a zatim su i skandirali njihova imena pojedinačno, u znak sjećanja na svoje heroje, koji su ih na trenutak doveli do ostvarenja sna.

„Doživotni prijatelji bili su u tom avionu. Ovo nije bila samo grupa koja se međusobno poštovala, to je bila jedna porodica. Prije samog puta oni su rekli da idu ostvariti svoje snove“, istaknuo je jučer predsjednik uprave kluba, David de Nes Filho.

Podsjećamo, fudbaleri brazilskog kluba Chapecoense, nakon što su postali velika senzacija prolaskom u finale Copa Sudamericana, nastradali su tokom putovanja u Kolumbiju, gdje su se trebali sastati s Atletico Nacionalom, u prvoj utakmici finala.

Ova tragedija povezala je vječno dva kluba nevjerovatno čvrstom vezom, stoga su i navijači kolumbijskog kluba sinoć, posebnim okupljanjem, odali počast nastradalim fudbalerima, pokazujući saosjećanje s porodicama žrtava uz najtužnije navijačke pjesme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije