Prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH: Željezničar dočekuje Zvijezdu Gradačac

0
Radiosarajevo.ba
Prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH: Željezničar dočekuje Zvijezdu Gradačac
Foto: A. K. / Željezničar u pobjedi protiv Leotara

U prvoj utakmici četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine, FK Željezničar dočekuje NK Zvijezdu u nadi da će popraviti utisak nakon poraza 3:1 od Igmana u prethodnom kolu Premijer Lige BiH. 

Željezničar se porazom udaljio od mjesta koje vode u Europu naredne sezone. Tako su sada čak sedam bodova iza banjalučkog Borca, iako treba dodati kako imaju i utakmicu manje. 

Oni će ući u ovaj meč oslabljeni neigranjem veznjaka Armina Hodžića, koji se povrijedio nakon 25 minuta u utakmici s Igmanom. Navijači Željezničara se nadaju kako će se izostanak Hodžića moći nadoknaditi boljom izvedbom drugih igrača

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Primarno se tu misli na ogromno pojačanje Sulejmana Krpića. Krpić je postigao pogodak protiv Igmana, ali nije uspio da uradi više kada ga je ekipa trebala. 

Više se očekuje i od Andrije Drlje i Josepha Amoaha, dva igrača koja bi uz Krpića trebala najviše da prijete golu protivnika.

Sjajna atmosfera na derbiju u Konjicu: Igman sa Husrefom Musemićem nadigrao Željezničar

Sjajna atmosfera na derbiju u Konjicu: Igman sa Husrefom Musemićem nadigrao Željezničar

Drljo je odigrao fantastično protiv Leotara i postigao pogodak zbog kojeg se Željezničar nalazi u ovoj rundi najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji, ali nije uradio mnogo protiv Igmana. 

Iako se pobjeda Željezničara očekuje, Zvijezda nije ekipa koja će se samo predati na Grbavici. Njihov trener Nebojša Đekanović je gledao utakmicu Željezničara i Igmana, te je sigurno pokupio nekoliko bitnih informacija. 

Zvijezda je ekipa koja postiže puno golova i koja je druga u Prvoj Ligi FBiH. U prethodnim rundama su izbacili Gradinu i Rudar iz Kaknja, a obje te ekipe su pri vrhu naše druge lige.

Sigurno je da će dati sve od sebe da uđu u polufinale i uzmu skalp jednom od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini. 

Treba još svakako dodati kako će se utakmica igrati pod teškim uslovima, zbog snijega koji već nekoliko dana pada u glavnom gradu BiH.

Mnogo se radi na Grbavici kako bi se osposobila, a navijači Željezničara, popularni Manijaci, najavili su prelazak na istočnu tribinu, koja je pokrivena za razliku od "njihovog" juga

Utakmica se igra od 18 sati, a možete je pratiti na kanalima Arene Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije