Tuzla City nakon penala izbacila Široki Brijeg i plasirala se u četvrtfinale Kupa BiH

1
Radiosarajevo.ba
Tuzla City nakon penala izbacila Široki Brijeg i plasirala se u četvrtfinale Kupa BiH
FOTO: Facebook / Irfan Hadžić izvodi penal za Tuzlu City

U još jednom fantastičnom meču, Tuzla City je prošla protiv Širokog Brijega nakon boljeg izvođenja penala, te tako sebi osigurala prolazak u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine. Regularni dio utakmice je završio rezultatom 2:2, a Tuzlaci su pobijedili 7:6 u jedanestercima. 

Na stadionu Pecara, u okviru osmine finala Kupa BiH, sastali su se Široki Brijeg i Tuzla City. Dva prvoligaša su nam dali meč za historiju najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji

Sve je počelo već u 18. minuti, kada je Široki Brijeg poveo golom Dominika Radića, koji je pospremio odbitak. 

Bosanac radio na novoj Appleovoj seriji sa slavnim Donom Cheadleom: Otkrio nam je detalje

Bosanac radio na novoj Appleovoj seriji sa slavnim Donom Cheadleom: Otkrio nam je detalje

Već dvanaest minuta poslije gola Širokog Brijega, uzvraća Tuzla City. Sudija Miloš Gigović sudi jedanesterac za tuzlansku ekipu, a siguran s bijele tačke je Irfan Hadžić

Da sudija Gigović ne ostane van centra pažnje, pobrinuo se na kraju poluvremena. Nakon starta golmana Nevresa Fejzića nad Ilijom Bagarićem, Gigović opet pokazuje na penal. 

Fejzić je odbranio jedanesterac Božetu Vukoji, ali Gigović opet stupa na scenu. Vraća kazneni udarac nazad po instrukciji pomoćnika, a Vukoja je iz drugog pokušaja siguran.

Radnik nakon penala pobijedio Čelik i plasirao se u četvrtfinale Kupa BiH

Radnik nakon penala pobijedio Čelik i plasirao se u četvrtfinale Kupa BiH

Kontroverzan kraj stvarno odličnog poluvremena, a bez obzira na tačnost odluka sudije, Široki Brijeg je zasluženo na pauzu otišao s vodstvom od 2:1. 

Na početku drugog poluvremena je Široki Brijeg opet preuzeo inicijativu, ali je Tuzla City došla do izjednačenja. Šutirao je Huso Karješević, a njegov odbitak u gol poslao Alassane Diaby. Tako su do 51. minute već u mreži završile četiri lopte, i dale nam nadu za uzbudljiv nastavak meča. 

U 74. minuti, nova šansa za Široki Brijeg. Šutirao je rezervista Božo Musa, ali je pogodio saigrača Kristijana Medića, još jednog rezervistu. 

Do kraja utakmice je bilo još nekih prilika, ali je u regularnom toku utakmica završila rezultatom 2:2. Po drugi put danas u Kupu BiH, pristupilo se izvođenju jedanesteraca. 

U prvoj seriji su oba tima bila sigurna, ali onda Fejzić brani još jedan penal, ovog puta Bagariću. Nebojša Gavrić je u narednom jedanestercu donio vodstvo Tuzla Cityu. 

Široki Brijeg je vratio egal kada je Renato Josipović odbranio penal Dušanu Panteliću, i ušli smo u serije gdje jedan promašen penal može odlučiti pobjednika

Odlučujući moment se desilo kada je Medić pogodio stativu, a njegovu grešku iskoristio Dino Čorić, i poslao svoj tim u četvrtfinale Kupa BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije