Radnik nakon penala pobijedio Čelik i plasirao se u četvrtfinale Kupa BiH

0
Radiosarajevo.ba
Radnik nakon penala pobijedio Čelik i plasirao se u četvrtfinale Kupa BiH
FOTO: Facebook / Početak utakmice Čelik-Radnik

Ekipa Radnika je pobijedila ekipu Čelika nakon boljeg izvođenja jedanesteraca, te tako se plasirala u četvrtfinale Kupa BiH. 

Nakon prvih 90. minuta, ekipe Čelika i Radnika nisu uspjele zabiti pogodak na stadionu Bilino Polje u Zenici. 

Smjenjivale su se ove dvije ekipe u napadima u prvom dijelu. U 11. minuti, Čelik je imao šansu preko Mirsada Šijerkića. Samo nekoliko minuta kasnije, Radnik je u tri navrata mogao doći do vodstva. 

Đoković se rasplesao na Severininom koncertu: Popeo se na pozornicu i potpuno "ukrao" show

Đoković se rasplesao na Severininom koncertu: Popeo se na pozornicu i potpuno "ukrao" show

Adi Durmo je skinuo sigurne šanse Dušanu Ristiću i Aleksandru Maksimoviću, a onda je Pavle Maletić šutirao preko gola. 

U 35. minuti, na ubačaj Šijerkića kasni Edin Durmiš i Čelik propušta veliku šansu. Do kraja poluvremena nije bilo uzbuđenja. 

Na početku drugog dijela, Dragan Došlo izlazi sam na golmana Durmu, ali igrač Čelika izlazi kao pobjednik. Radnik je priprijetio još u 70. minuti, kada je Aladin Isaković u posljednjem trenutku spasio zeničku ekipu. 

Još jednu šansu do kraja je imao Čelik, kada je na ubačaj Fenana Salčinovića reagovao Faris Karić, ali nije uspio promijeniti rezultat. Susret je u regularnom toku završio rezultatom 0:0, pa se pristupilo izvođenju jedanesteraca

Već u drugoj seriji Selim Žuna loše izvodi penal, pa golman Radnika Nikola Lakić lagano brani. Dok su svi igrači Radnika bili sigurni, Žuni se pridružio Tarik Zukić u očajnom izvođenju penala, pa je tako klub iz Bijeljine prošao dalje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije