Kup BiH: Golijada Željezničara u Han Bili, rapsodija Sarajeva u Modriči

1
A. S.
Kup BiH: Golijada Željezničara u Han Bili, rapsodija Sarajeva u Modriči
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Fanimo je za sarajevo postigao dva gola

Nogometaši Željezničara danas su u prvom kolu Kupa Bosne i Hercegovine gostovali u Han Biloj kod Rudara i slavili visoku pobjedu od 6:0.

Strijelci za Plave su bili: Zdunić (4. minuta), Bojo (43.), Zec  (54.), Mekić (77.), Osmančević (80. ag), Jaganjac (80.).

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine FK Sarajevo u prvom kolu najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji gostovao je kod Alfa Modriče i ostvario pobjedu od 4:1.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Golove za Sarajevo su postigli dva puta Fanimo (15. i 68.), Hebibović (17.), Šabanović (38.), dok je gol za Alfu postigao Mitar Trifković (57).

Zanimljivo je bilo u Olovu, gdje je prvak BiH Borac iz Banje Luke gostovao kod Stupčanice.

Njihovi navijači su pred početak susreta napravili fenomenalnu atmosferu.

U šestoj minuti pao je i prvi gol na oduševljenje domaćih navijačas. Stupčanica je povela, a lijep gol postigao je Munib Karahmetović.

Šutirao je sa 17 metara i matirao Pavlovića.

No, Borac je brzo okrenuo rezultat u svoju korist. Gol je postigao Ante Živković, kojem je ovo prvi gol od kako je ljetos stigao kao pojačanje u Borac. Igrala se 13. minuta.

U 23. minuti poslije kornera Strahinja Bošnjak je matirao golmana Stupčanice i lako pogadio za 2:1.

Za 3:1 za Borac strijelac je bio Dejan Meleg sa bijle tačke.

Zrinjski se mučio protiv Svatovca, ali je prelomio gol Anesa Mašića u 55. minutu utakmice. U finišu meča Anes Mašić još jednom pogađa gol Svatovca za 2:0, da bi Husejinović postigao počasni gol za domaće. 

Sloboda je savladala Goražde sa 2:0 golovima Alića i Kurtalića, dok je Široki Brijeg golom Brekala prošao gostovanje u Mrkonjić Gradu kod Slobode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije