Janjoš: Osigurali smo Europu i sada imamo novi cilj

Radiosarajevo.ba
Janjoš: Osigurali smo Europu i sada imamo novi cilj
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u sedmom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Fudbalskim klubom Sloboda.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i napadač Anel Hebibović.

"Moram da kažem da je atmosfera u ekipi jako dobra, posebno nakon pobjede u Bijeljini. S tim trijumfom osigurali smo Europu i sada nam se nameće novi cilj, a to je osvajanje trofeja. Nadam se da Sarajevo ima dovoljno snage i moći da izvuče ovu sezonu još bolje od onoga što smo očekivali", rekao je Janjoš i dodao:

"Sloboda je odlična ekipa i to smo vidjeli protiv Zrinjskog i Željezničara. Sjećate se da smo rekli kako u Ligi za prvaka neće biti laganih utakmica i to se sada potvrđuje. Sloboda je nama tradicionalno neugodan protivnik. Očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu, a Sarajevo mora ići na tri boda i tako ćemo se postaviti od prve minute", istaknuo je Janjoš.

"Fokus je isključivo na Slobodi. O Širokom uopće ne razmišljamo. Imamo dovoljno vremena nakon Slobode da se pripremimo za Široki. Što se tiče povrijeđenih igrača u kombinaciji nisu Balić i Rustemović, a jučer se povrijedio i Dušan Hodžić", rekao je Janjoš.

14938855690290.jpg - Janjoš: Osigurali smo Europu i sada imamo novi cilj

Nakon Janjoša prisutnim predstavnicima medija obratio se i Anel Hebibović.

"Šef je rekao kako je Sloboda jedan neugodan protivnik, tradicionalno težak za Sarajevo. Mi idemo na trijumf i uradit ćemo sve da tako bude. Prioritet nam je Sloboda i onda ćemo se okrenuti Širokom i toj utakmici", rekao je Hebibović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije