Sretno, Zmajići: Kadeti BiH traže senzaciju protiv Njemačke

Fena
Sretno, Zmajići: Kadeti BiH traže senzaciju protiv Njemačke
Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se sastaje sa selekcijom Njemačke u prvom kolu Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje je jučer počelo u Hrvatskoj.

Izabranici selektora Sakiba Malkočevića na startu turnira sastaju se s favoritom u grupi, ali i na cijelom EP-u. No, u taboru BiH se ne predaju unaprijed i naglašavaju da će učiniti sve da prirede iznenađenje.

"Očekuje nas prvi meč na Euru, i to protiv Njemačke koja je jedan od favorita za prvo mjesto na ovom takmičenju. Mi smo prošli težak put do ovog šampionata i sve ćemo učiniti da našu državu predstavimo u što boljem svjetlu. Prošle godine smo u Bakuu takođe u grupi igrali s Njemačkom. Poraženi smo, ali nismo razočarali. Sada s novom generacijom se ponovo sastajemo. Njemačka je favorit, ali mi ćemo pokušati da ih iznenadimo", kazao je Malkočević.

Njegov kolega na klupi selekcije Njemačke Christian Wuck naglasio je da očekuje tešku utakmicu.

"Očekuje nas teška utakmica protiv BiH koja će vjerovatno igrati defanzivno. Imaju veoma brze igrače u napadu pa možemo očekivati da igraju dugim loptama na njih i pokušat ćemo da nađemo rješenje za takvu igru", kazao je Wuck.

Susret u Kostreni počinje u 12 sati, dok se u drugom meču u grupi od 16;30 sastaju Srbija i Irska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije