Premijer liga BiH: Sarajevo 'prosulo' bodove protiv Sloge

2
N. Žunić
Premijer liga BiH: Sarajevo 'prosulo' bodove protiv Sloge
FOTO: Facebook / Ekipa Sarajeva pred meč sa Slogom

U prvoj utakmici 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo i Sloga iz Doboja su remizirali, a rezultat je bio 1:1. 

Iako je Sarajevo bilo veliki favorit, Sloga je ipak uspjela da odnese bod s Bilinog polja, gdje je sarajevski klub ugostio tim iz Doboja. 

FK Sarajevo je počelo furiozno, ali prva šansa je bila pred golom Belmina Dizdarevića. Uglješa Stevanović je bez problema prošao pored Ilije Martinovića, ali golman Sarajeva to brani

Xi Jinping stigao u Srbiju: Srdačno se pozdravio s Vučićem, dočekao ga folklor na aerodromu

Xi Jinping stigao u Srbiju: Srdačno se pozdravio s Vučićem, dočekao ga folklor na aerodromu

Ubrzo dolazi kazna za propuštenu priliku. U 16. minuti Slaviša Radović upošljava Dala Varešanovića, a njegov šut brani Ilija Gučmazov. Ipak, do lopte dolazi Francis Kyeremeh i postiže gol

Do kraja prvog poluvremena, Sarajevo je dominiralo, a igrači Sloge su izgledali apsolutno nemoćno

Drugo poluvrijeme donosi šok za Sarajevo. U 48. minuti iz kontranapada Uglješa Stevanović upošljava rezervistu Franka Dadića koji s 14 metara postiže pogodak koji je Slogi donio bod. 

U 58. minuti je Sarajevo moglo do vodstva. Odbitak šuta Almedina Ziljkića 'kupi' Kyeremeh, ali ovog puta nije uspio postići gol

Mogla je i Sloga do pogotka. Veliku šansu propustio je Giorgi Guliashvili, ali je promašio prazan gol

Do kraja meča se nastavila dominacija Sarajeva. Sarajevo jeste došlo do gola u 96. minuti došli do pogotka, ali ga je poništio sudija Elvedin Topuzović. Igrači Sarajeva su protestovali, ali bez uspjeha, pa je meč završio rezultatom 1:1. 

Sloga je ovim bodom u egalu, barem za sad, s Posušjem, Igmanom, Tuzla Cityjem i Slobodom

S druge strane, Sarajevo je propustilo priliku da zadrži priključak za mjestima koje vode u Europu. Ako Željezničar pobjedi Tuzlu City u subotu, 8. aprila, to će biti šest bodova razlike između sarajevskih rivala. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije