Premijer liga BiH: FK Sarajevo 'domaćin' Slogi, Željezničar na Grbavici dočekuje Tuzlu City

0
N. Žunić
Premijer liga BiH: FK Sarajevo 'domaćin' Slogi, Željezničar na Grbavici dočekuje Tuzlu City
Foto: A. K. / Željezničar Sarajevo

U sklopu 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrati će se šest mečeva. 

Kolo počinje u petak, 7. aprila, u Zenici. Sarajevo će, uslovno rečeno, biti domaćin Slogi iz Doboja. Fudbalski klub iz glavnog grada BiH već odavno ne igra na svom Koševu i čini se da će još neko vrijeme tako biti. 

Što se tiče samog fudbala, Sarajevo je prišlo na pet bodova od trećeplasiranog Širokog Brijega, te bi se moglo uključiti u borbu za titulu. Sloga, s druge strane, traži bodove spasa jer trenutno zauzima mjesto fenjeraša naše lige. Susret se igra od 20 sati

Požar kod Bugojna još aktivan, širi se prema kućama: Interveniše i helikopter

Požar kod Bugojna još aktivan, širi se prema kućama: Interveniše i helikopter

Program se nastavlja u subotu od 15 sati. Posušje dočekuje Slobodu, a ova utakmica može biti krucijalna u borbi za opstanak. Obje ekipe su na 24 boda, i pobjeda bi značila bijeg od barem jednog konkurenta u donjem domu naše lige. 

Već od 16 sati na teren stadiona Rođeni izlaze fudbaleri Veleža i Leotara. Obje ekipe su u prethodnih nekoliko dana porazile Željezničar. Veležu bodovi trebaju da se približe vrhu tabele, dok Leotar traži dodatnu sigurnost od ispadanja. 

Poznati arbitri za naredno kolo Premijer lige BiH

Poznati arbitri za naredno kolo Premijer lige BiH

Od 18:30 igra se meč između Borca iz Banja Luke i Zrinjskog. Duel prvog i drugog na tabeli će sigurno privući pažnju. Ipak, Zrinjski je favorit, s obzirom na to koliko su dominantni u našoj ligi ove sezone. 

Subotnji program završava se u 20 sati, a na stadionu Grbavica igraju Željezničar i Tuzla City. Dvije gubitničke ekipe iz utakmica polufinala Kupa BiH traže bodove, a favorit je Željezničar. Njima su posebno potrebni bodovi, imajući u vidu situaciju na tabeli i otkaz Edisu Mulaliću, sada već bivšem treneru sarajevskog kluba. 

Posljednja utakmica igra se u ponedeljak, 10. aprila. Široki Brijeg dočekuje Igman Konjic, a ovdje je favorit i više nego očigledan. Tim iz Hercegovine je u žestokoj borbi za prva tri mjesta, a Igman se grčevito bori za opstanak. Utakmica se igra od 18 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije